Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το Λεχούρι τίμησε τον Νίκο Σακελλαρόπουλο

Σύσσωμο το Λεχούρι και όχι μόνον τίμησε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση και σε ένα πραγματικά ειδυλλιακό όσο και ιστορικό σημείο του Λεχουρίου, τον Πύργο του Λεχουρίτη που σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο Λεχουρίου, τον Νίκο Σακελλαρόπουλο για την προσφορά του στον τόπο και τον πολιτισμό. Από αριστερά στη φωτ. οι: Νίκος Παπακωνσταντόπουλος, Νίκος Σακελλαρόπουλος, Ελένη Πορετσάνου και Κώστας Νικολόπουλος.

Η οικοδέσποινα της εκδήλωσης Ελένη Πορετσάνου υποδέχθηκε τους καλεσμένους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον περίβολο του Πύργου προσφέροντας από καρδιάς φιλοξενία και μια άρτια διοργάνωση.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Γεώργιος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Λεχουριτών-Κερασοβινών Πάτρας Γεώργιος Τσεκλένης και η Αθανασία Παπαγιαννοπούλου – Οικονόμου, καθηγήτρια στον Τομέα Μεταλλευτικής, στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών τού Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με πλούσιο συγγραφικό έργο.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης οι εκλεκτοί συμπατριώτες Κωνσταντίνος Νικολόπουλος - Καμενιανίτης, λογοτέχνης, συγγραφέας, τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και ο Νικόλαος Παπακωνσταντόπουλος από το Λειβάρτζι, συγγραφέας, λαογράφος με πλούσιο συγγραφικό έργο.
Την τιμητική πλακέτα από τον σύλλογο Λεχουριτών Πάτρας απένειμε στο τιμώμενο η σύζυγος του κ. Σακελλαροπούλου ενώ την τιμητική πλακέτα από πλευράς του Μουσείου απένειμε η καθηγήτρια, Αθανασία Παπαγιαννοπούλου – Οικονόμου.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος, καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος
Μετά το πέρας της εκδήλωσης όλοι οι συχωριανοί και οι καλεσμένοι παρευρέθηκαν στην ωραία μουσική βραδιά στην πλατεία του Λεχουρίου και στην εκδήλωση του Συλλόγου Λεχουριτών Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου