Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η ομογένεια της Αμερικής δυσαρεστημένη με τον Αντ. Σαμαρά για την απροθυμία του να τους συναντήσει

Σοβαρές διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στην ομογένεια της Αμερικής η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να επισκεφτεί την ηγεσία του Αμερικανοεβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ. Η ομογένεια τονίζει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και πως τη θυμούνται μόνο για προσωπικούς λόγους. 
Συγκεκριμένα το kalami@kalami.net μεταδίδει τα εξής:
"Η απροθυμία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά να συναντηθεί με την Ομογένεια, λέει πολλά και δείχνει ξεκάθαρα, πού ''έχουν γράψει'' τον Ελληνισμό της Αμερικής οι πολιτικοί της Ελλάδας.
'Εγινε συνήθεια για τους επισκέπτες στις ΗΠΑ πολιτικούς της Ελλάδας να ''γράφουν'' επιδεικτικά και ξεδιάντροπα την Ομογένεια, ειδικά τα τελευταία χρόνια. 'Οταν πρόκειται όμως για ''αρπαχτή'' ή ενίσχυση των κομμάτων τους ή ''προσωπικές εξυπηρετήσεις'', τότε την ''θυμούνται''.
Οι πρωθυπουργοί-υπουργοί-πολιτικοί της Ελλάδας, προτιμούν να συναντούνται με την ηγεσία του... Αμερικανο-εβραϊκού ''λόμπι'' στις ΗΠΑ (κατάντησε ''ρουτίνα''), θεωρώντας την ελληνική Ομογένεια... ''δεδομένη'' και ''ασήμαντη''.
Σημ.: Συνάντηση σε γεύμα με ολίγους αυτοαποκαλούμενους ''επενδυτές, παράγοντες'' της Ομογένειας και -εθιμοτυπική- συνάντηση του κ. Α. Σαμαρά με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στη Νέα Υόρκη, ΔΕΝ είναι συνάντηση με την... Ομογένεια. Ειδικά ο αρχιεπίσκοπος, ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια, ούτε έχει την εκτίμησή της, επειδή, εκτός των άλλων, θεωρείται και ως ο ''νεκροθάφτης της ελληνικής γλώσσας''. Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, εκπροσωπεί ΜΟΝΟ ένα ποσοστό 15-17% της Ομογένειας, δηλ. τα μέλη των ενοριών-Κοινοτήτων του και τίποτα άλλο.

Σαμαράς και Ουάσιγκτον ''αδειάζουν'' Βενιζέλο

Γιά πρώτη φορά 'Ελληνας πρωθυπουργός - από τον Απρίλιο 1961, όταν έγινε η πρώτη επίσκεψη στις ΗΠΑ πρωθυπουργού της Ελλάδας (Κων/νος Καραμανλής, μαζί με τον υπουργό των Εξωτερικών Ε. Αβέρωφ)- γίνεται δεκτός στον Λευκό Οίκο (Αντ. Σαμαράς, 8 Αυγούστου), ΧΩΡΙΣ να συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών
(τον Μάρτιο 2010 ο GAP επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο ως πρωθυπουργός, με αφορμή την εκδήλωση γιά την 25η Μαρτίου, αλλά τότε ήταν και υπουργός Εξωτερικών).
Το δεύτερο ηχηρό ''χαστούκι'' για τον Ε. Βενιζέλο είναι ότι ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρρυ (δήθεν η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ έκλεισε ''τελευταία στιγμή'').
''Λεφτά υπάρχουν'': Αρνητική εντύπωση από τις άσκοπες αεροπορικές περιπλανήσεις μεταξύ Ουάσιγκτον-Νέας Υόρκης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.
- Θα ήταν αστείο να περιμένει κανείς όφελος ή κάτι ουσιαστικό για την Ελλάδα, μετά την συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά, 8 Αυγούστου 2013, στην Λευκό Οίκο.
- Φτηνή προπαγάνδα: Δεν έχουν βάση οι ''φήμες'' για αμερικανικές και ομογενειακές επενδύσεις στην Ελλάδα ''που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας''. Διαφθορά, γραφειοκρατία και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, αποτρέπουν επενδύσεις στην Ελλάδα.- Προσκλήσεις την τελευταία στιγμή για να μαζέψουν ''επιχειρηματίες'' και ''παράγοντες της Ομογένειας'' στο γεύμα με τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου