Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Χωρίς κλιματισμό τα δωμάτια της Παθολογικής του Ρίου- Στα όρια θερμοπληξίας ασθενείς και συνοδοί!

Από την Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Ασθενείς με ανεμιστήρες χειρός, συνοδοί με βεντάλιες, ακόμα και με χάρτινες συσκευασίες, προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες, οπότε ο υδράργυρος έχει χτυπήσει «κόκκινο», να δροσιστούν με ό,τι μέσα διαθέτουν, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε από αναγνώστη του skaipatras.gr, το σύστημα κλιματισμού στη Β' Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών είναι εκτός λειτουργίας..! 
Την ήδη αποπνικτική κατάσταση έρχεται να ενισχύσει η συνήθης εικόνα των ασθενών σε ράντζα στους διαδρόμους της Κλινικής, την ώρα που σε πρόχειρους θαλάμους νοσηλείας έχουν μετατραπεί και οι χώροι αναμονής των επισκεπτών..!
Οι συγγενείς και οι συνοδοί των ασθενών διαμαρτύρονται στο νοσηλευτικό προσωπικό για τις τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας, καθώς όπως καταγγέλλεται τα δωμάτια θυμίζουν περισσότερο «θερμοκήπια» παρά δωμάτια Νοσοκομείου, όμως απάντηση δεν παίρνουν για το πότε και εάν θα τεθεί σε λειτουργία ο κλιματισμός..!
Την τραγικότητα της κατάστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που όχι νοσεί, αλλά πλέον «αιμορραγεί», καταδεικνύει καταγγελία συνοδού ασθενούς που εισήχθη πριν από δυο ημέρες στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα με αφυδάτωση..! Ο ηλικιωμένος άνδρας που αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας είχε μεν την «τύχη» να νοσηλεύεται σε θάλαμο, όμως ο χώρος δεν διαθέτει κλιματιστικό… και για να είμαστε ακριβείς, σύμφωνα με την καταγγελία, διαθέτει, αλλά δεν λειτουργεί..!
Αποτέλεσμα μέλος της οικογένειας να μεταφέρει στο νοσοκομείο ανεμιστήρα από το σπίτι του, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες παραμονής του ασθενούς..! Κίνηση που όπως μας μεταφέρθηκε «σκόρπισε» χαμόγελα ευχαρίστησης και στους υπόλοιπους πέντε ασθενείς που βρίσκονται στον ίδιο θάλαμο, καθώς και αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να δροσιστούν!
Χαρακτηριστικό των συνθηκών που επικρατεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Ρίου είναι ο διάλογος μεταξύ συνοδών ασθενών, που συναντήθηκαν στον διάδρομο της Β' Παθολογικής Κλινικής: «Έχετε καιρό που είσαστε εδώ» ρωτά η μια κυρία, για να λάβει την απάντηση: «Οχι πριν από δυο ημέρες ήρθαμε. Νωρίτερα ήμασταν σε ράντζο στα Εξωτερικά Ιατρεία, όμως εκεί ήταν καλύτερα, είχε δροσιά…»!!!
Προφανώς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργούν τα κλιματιστικά… τι γίνεται όμως στις κλινικές και στους θαλάμους νοσηλείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου