Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Γιατί θα πρέπει να αποφεύγετε τις υπερβολικές δημοσιοποιήσεις φωτογραφιών στο Facebook

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Mπέρμιχαμ, της Δυτικής Αγγλίας και του Εδιμβούργου πραγματοποίησαν μια έρευνα σχετικά με το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν, όταν οι άλλοι χρήστες δημοσιεύουν πάρα πολλές εικόνες του εαυτού τους στο FacebookΌπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι υπερβολικές κοινοποιήσεις φωτογραφιών (oversharing) είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές. Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, φαίνεται ότι οι χρήστες δεν απολαμβάνουν πραγματικά να βλέπουν το πρόσωπό μας, κάθε φορά που συνδέονται στο κοινωνικό δίκτυο.
«Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι τα άτομα που ποστάρουν συχνά φωτογραφίες στο Facebook, ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τις διαπροσωπικές τους σχέσεις – αυτές που διατηρούν στην πραγματική τους ζωή. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι, εκτός από τους πολύ στενούς φίλους και συγγενείς, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με άτομα που μοιράζονται συνεχώς φωτογραφίες του εαυτού τους,” δήλωσαν οι ερευνητές.
Οι χρήστες του Facebook μισούν επίσης όταν οι φίλοι τους μοιράζονται φωτογραφίες διαφόρων προϊόντων ή διαφημίζουν κάποια μάρκα.
“Παρά το οποιοδήποτε όφελος μπορεί να απολαμβάνει ο χρήστης μέσω της προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων ή σελίδων στο Facebook, η κοινή χρήση φωτογραφιών μπορεί να είναι επιβλαβής για εκείνους που καλούνται να συμμετάσχουν,” εξηγούν οι ειδικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου