Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ανω Καλλιθέα, στο ίδιο σημείο που είχε φωτιά και πέρυσι, έχει τεθεί σε έλεγχο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής λίγο έξω από την Πάτρα, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, στη θέση Άγιος Γεώργιος, πάνω από την Άνω Καλλιθέα, στην περιοχή όπου βρισκόταν η δεξαμενή. 
Μέχρι τη 1.45 π.μ. είχαν μεταβεί στον τόπο της πυρκαγιάς 10 οχήματα με 30 άνδρες, που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να καταπολεμήσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο κάποια στιγμή φαινόταν να έχει περικυκλώσει σαν ένα τεράστιο δαχτυλίδι ολόκληρο το βουνό.
Παρ' όλα αυτά και παρά τον άνεμο, που ώρες ώρες φυσούσε δυνατός ακόμη και μέσα στη νύχτα, οι πυροσβέστες φαίνεται πως αναδείχτηκαν νικητές, καθώς πριν ακόμη ξημερώσει είχαν πλήρως τιθασεύσει τις φλόγες και δεν ήταν ορατό πλέον ενεργό μέτωπο.
Ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο, παρέμεναν ως το πρωί στην περιοχή ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν το απευκταίο ενδεχόμενο μιας αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.
Πύρινος εφιάλτης στο ίδιο σημείο ακριβώς πριν από ένα χρόνο!
Από τις φλόγες δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, αν και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τι θα συνέβαινε αν η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο των πυροσβεστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εγείρει σοβαρές υπόνοιες εμπρησμού.
Στα αξιοσημείωτα εντάσσεται ασφαλώς και το γεγονός ότι ακριβώς ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα αργά το βράδυ της 21ης Αυγούστου 2012 είχε εκδηλωθεί και πάλι μεγάλη πυρκαγιά, στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω Καλλιθέα και την Πλατανόβρυση.
Ρεπορτάζ: http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου