Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Με επιτυχία η βραδιά πολιτισμού στον Γαλατά Ναυπακτίας (φωτ.-βίντεο)

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η πολιτιστική βραδιά που διοργανώθηκε χθες Κυριακή στην κάτω πλατεία του Γαλατά δήμου Ναυπακτίας. Εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου του χωριού. Συμμετείχαν επίσης τμήματα χορευτικά από τις Καμάρες Αιγιαλείας, Μεγάρων και Σουλίου. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κακολύρης στην παρουσίαση της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και απένειμε στους δασκάλους των τμημάτων αναμνηστικά δώρα. Ο χορευτικός σύλλογος Καμαρών έλαβε μέρος με δύο χορευτικά τμήματα. Ο δάσκαλος του χορού Γιώργος Σιακκής πήρε αναμνηστικό δώρο από τον τοπικό σύμβουλο Π. Μελεμενή.
Ο Λαογραφικός Ομιλος Σουλιωτών «το ιστορικό Σούλι», ο Χορευτικός Ομιλος Καμαρών, ο Λαογραφικός σύλλογος Μεγάρων «ο Χορός της τράτας», ο Χορευτικός Όμιλος «Μακεδονία», καθώς και τα τμήματα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γαλατά χόρεψαν χορούς από όλη την Ελλάδα, τσάμικο μακεδονικά, νησιώτικα κ.ά.
Εδωσαν το παρών τους ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου Θ. Παπαθανάσης του συνδυασμού «Μαζί για τη Ναυπακτία», ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ναυπακτίας Κ. Τσουκαλάς, ο εφημέριος της ενορίας Παντανάσσης π. Γεώργιος Μπίμπος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαλατά Ελ. Μπαλωμένος με τους τοπικούς συμβούλους Π. Μελεμενή και Ευθ. Πετούση, ο πρόεδρος του Λαογραφικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου «Άγιος Ιωάννης» Π. Δασκαλάκης και ο πρόεδρος του συλλόγου «Η Αρχαία Καλυδώνα» Σ. Ζαρκάδας.
Τέλος πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση του συλλόγου. Οι λαχνοί, που αντιστοιχούσαν σε μία ψηφιακή κάμερα και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, διατέθηκαν με το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ δίνοντας σε όλους τους φίλους το δικαίωμα συμμετοχής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου