Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Συμπαράσταση πατρινών φορέων στην ΕΡΑ Πάτρας μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Εντονες αντιδράσεις εκφράζονται από εκπροσώπους φορέων, σωματείων, συλλόγων και απλών πολιτών στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Στην Πάτρα αρκετοί πατρινοί ανέβηκαν στο Δασύλλιο για συμπαράσταση . Το απόγευμα στις 6.30 πραγματοποιείται στην πλατεία Γεωργίου, Πάτρα συλλαλητήριο.  
Η Α" ΕΛΜΕ Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:
"Καλούμε τους συναδέλφους, ανάλογα και με το ωράριό τους, σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΑ στις εγκαταστάσεις της στο δασύλλιο, μετά τα γεγονότα της επέμβασης της αστυνομίας στα κεντρικά στούντιο της ΕΡΤ. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο σήμερα στις 6:30μμ στην πλ. Γεωργίου", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας.
Ο εισαγγελέας μετά την εισβολή στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δήλωσε: "Ολοκλήρωσα τη δουλειά μου στην ΕΡΤ, καταγράφηκαν τα πάντα σε κάμερα. Δεν υπάρχουν ζημιές. Ανοιχτή η κάθοδος της Μεσογείων". Το απόγευμα στις 4 μ.μ.έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Ελεύθεροι αφέθησαν οι τέσσερις προσαχθέντες της ΕΡΤ, ενώ ο εισαγγελέας τελικά δεν επέτρεψε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στην ΕΡΤ. 

Το ιστορικό

Μέσα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μπήκαν λίγο πριν τις 5 το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο.
Πάνω από 15 κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από το κτίριο ενώ συγκεντρώνονταν κόσμος έξω από το ραδιομέγαρο.
Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή. Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Ρώτησε τους αστυνομικούς εαν αυτή είναι η εντολή τους και όταν του απάντησαν καταφατικά, καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά", σύμφωνα με το Newsit.
Μικροένταση, αλλά και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, που προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής λίγο μετά τις 06:00, σύμφωνα με το newsit.gr
Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, σύμφωνα με τον Σκάι δήλωσε άγνοια για την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας, δεν θέλησε να κάνει ωστόσο δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου