Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η στήριξη της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς φέρνει κούρεμα 20-25% στις καταθέσεις μετά τον Ιανουάριο

Τη μεγάλη τρύπα των τραπεζών, 70 δισ. ευρώ, καλείται να την καλύψει ο μικροκαταθέτης. Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ενημέρωση 92,2 fm" της Κατερίνης. Στο βίντεο και μετά από το 16.50 λεπτό ο καλεσμένος της εκπομπής Βασίλης Λεβέντης της Ενωσης Κεντρώων ανέφερε ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων 20-25% μετά τον Ιανουάριο.
Αυτό φέρνει η ψήφιση του νόμου για την στήριξη της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. 
Τα δάνεια που έχουν πάρει οι δήμοι και δεν πληρώνουν τίποτα και άλλα θαλασσοδάνεια, ιδιώτες που δανείστηκαν χωρίς να τα επιστρέψουν έχουν δημιουργήσει στις τράπεζες αυτή την στιγμή μια τρύπα 70 δισ. ευρώ.
Ο Βασίλης Λεβέντης λέει χαρακτηριστικά: 
"Η κυβέρνηση δίπλα στην πρώτη κατοικία βάζει και την βρώμα της μεταπολίτευσης. Εχω λοιπόν την άσχημη πληροφορία ότι οι ξένοι άφησαν να γίνει αυτό και προετοιμάζουν ένα 20 με 25% κούρεμα καταθέσεων μετά τον Ιανουάριο. Αυτή είναι μια άσχημη εξέλιξη για αυτό δεν αντέδρασαν οι ξένοι και άφησαν τον Σαμαρά να κάνει του κεφαλιού του και τον περιμένουν στη... γωνία. Και θα κληθεί η γριούλα των 20.000 ευρώ να πληρώσει όλους αυτούς που πήρανε δισεκατομμύρια θαλασσοδάνεια".
.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου