Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο ομότιμος καθηγητής Νευρολογίας, Σταύρος Μπαλογιάννης, στην τηλεόραση του Αχελώου

Τον ομότιμο καθηγητή Νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σταύρο Μπαλογιάννη, έχει προσκεκλημένο στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή "Ανοιχτές Σελίδες" ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το α' μέρος και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το β' μέρος στις 18.10.
Ο κ. Μπαλογιάννης μιλάει για το πότε πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την Ιατρική, για τις σπουδές του, για τις νευρολογικές ασθένειες και τι νεότερα υπάρχουν, για την σχέση τέχνης και νευροεπιστήμης, τι αποτελεί η τέχνη, για το συγγραφικό του έργο, πώς εκφράζεται η Νευρολογία στην ζωγραφική. Αν ο άνθρωπος βλέπει την πραγματικότητα στον εαυτό του, αν απεικονίζονται στην ζωγραφική νευρολογικές παθήσεις. Τι είναι αγάπη και πού τον οδηγεί η πλήρης αγάπη τον άνθρωπο, ποια η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό, ποια η πορεία του πνευματικού ανθρώπου, ποιο το κριτήριο να ζει κάποιος μέσα στον χώρο της χάριτος του Θεού, πώς πρέπει ο άνθρωπος να βλέπει την ασθένεια και τον θάνατο, τι είναι ειρήνη της ψυχής.
Τέλος ποια η πραγματική ελευθερία του ανθρώπου, ποιος ο ορισμός της ψυχολογίας, ποια η έννοια της συνειδήσεως, ποιες οι σχολές της Ψυχολογίας κ.ά.
Διαδικτυακά στο www.axeloostv.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου