Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση του Ημερολογίου "Παιδιά του κόσμου" στην Αγορά Αργύρη


Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Ατόμων με αυτισμό, σας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 στην Αγορά Αργύρη, στην παρουσίαση του Ημερολογίου "Παιδιά του κόσμου". 
Θα μιλήσουν: Εφη Αναλυτή, πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, Σπυριδούλα Νικολοπούλου, ηθοποιός, Θανάσης Νιάρχος, δημοσιογράφος.
Αποσπάσματα απο το βιβλίο θα διαβάσουν: Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών.

Συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Μέρος των εσόδων θα δοθούν στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Ατόμων με αυτισμό με τον τίτλο "Παιδιά του κόσμου". Το ημερολόγιο αυτό αποτελεί μια σύνθεση φωτογραφιών και κειμένων που απεικονίζουν και εξιστορούν τις περιπέτειες και τις προσδοκίες παιδιών από όλα τα γεωγραφικά σημεία του πλανήτη μας. Πιο συγκεκριμένα, Έλληνες δημιουργοί όλων των μορφών τέχνης σχολιάζουν, άλλοτε σε σύντομα και άλλοτε σε εκτεταμένα
κείμενα, φωτογραφίες παιδιών από χώρες που δοκιμάζονται πολιτικά και κοινωνικά, ενώ στα βλέμματα των παιδιών αυτών αποτυπώνεται η αγωνία για ένα καλύτερο αύριο.
Ποιητές, πεζογράφοι, συνθέτες, εικαστικοί, δημοσιογράφοι –όπως η Κική Δημουλά, ο Μένης Κουμανταρέας, η Αμαλία Μεγαπάνου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παναγιώτης Τέτσης, η Άλκη Ζέη, ο Γιάννης Κοντός, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Μανιώτης, ο Διονύσης Τσακνής, ο Βαγγέλης Χρόνης, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Αλέκος Φασιανός, η Μάρω Δούκα, ο Παύλος Αγιαννίδης, η Ντόρα Γιαννακοπούλου, ο Χριστόφορος Λιοντάκης, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Παντελής Καψής, η Μαρία Κυρτζάκη, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Ανδρέας Μήτσου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, η Τζένη Μαστοράκη και ο Ντίνος Πετράτος– αλλά και πολλοί άλλοι δημιουργοί επιλέγουν από μία φωτογραφία και σχολιάζουν ο καθένας για λογαριασμό του τις εντυπώσεις και τα αισθήματα που του προκαλούνται στη θέα τής παιδικής μορφής. Το παζλ ή τη σύνθεση που αποφέρει ο σχολιασμός αυτός θα την ταύτιζε κανείς με μια εκτεταμένη και αξεπέραστη τοιχογραφία-μαρτυρία της δραματικής εποχής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου