Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτικός «Μαραθώνιος αγάπης»

Του Μιχάλη Τζανάκη
Ετούτες τις Άγιες ημέρες καλό θα ήταν να σκεφτούμε τους ανθρώπους που υποφέρουν πραγματικά και τραβούν τα πάνδεινα για να μπορούμε να παραμένουμε σε τροχιά ανάπτυξης και στο σκληρό πυρήνα του ευρωπαϊκού νομίσματος. Ως αναγνώριση αυτού του αγώνα τους θα διοργανωθεί πολιτικός «μαραθώνιος αγάπης», ώστε να συνεισφέρουμε όλοι το κατιτί μας για να στηρίξουμε αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους. 
Καταρχήν καλό θα ήταν να φέρουν όσοι μπορούν πολλά-πολλά παξιμάδια!! Επτάζυμα, ντάκους, κριθαροκουλούρες και ό,τι άλλο θέλετε, γιατί είναι μεγάλη αμαρτία ορισμένοι κοινοβουλευτικοί αστέρες να ξεραίνουν διάφορα πράγματα-κατά δήλωσή τους- και να τα τρώνε κατόπιν αντί για παξιμάδι, με κίνδυνο να συνηθίσουν την βρώση αποξήρανση κοπράνων, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν μια «κουκουβάγια» με κριθαροκουλούρα.
Επίσης, αν έχετε φάρμακα, τρόφιμα, υφάσματα και κλινοσκεπάσματα είναι καλοδεχούμενα. Προορίζονται για τη «φουκαριάρα τη μάνα» γνωστού υπουργο-τσάρου που τα φέρνει πολύ δύσκολα πέρα με την ύφεση που προκάλεσε ο… γιος της!
Αν έχετε μικρά παιδιά που έχουν τρίγωνα και δεν τα χρειάζονται φέτος, αφού επίκειται ειδικό τέλος καλάντων, ας τα φέρουν στο παζάρι. Αντιπροσωπεία βουλευτών θα ψάλλει τα κάλαντα στον Κορυδαλλό και στις φυλακές Διαβατών όπου φιλοξενούνται πρώην συνάδελφοι τους και τα χρειάζονται. Άλλωστε πρέπει να εξοικειώνονται σιγά-σιγά με το χώρο γιατί «έχει ο καιρός γυρίσματα» όπως έλεγε κάποτε και ο «Επίτιμος»!!
Όσοι μπορούν ας φέρουν παιγνίδια,- σε καλή κατάσταση βέβαια- κατά προτίμηση, πολεμικά αεροπλανάκια, άρματα μάχης και …υποβρυχιάκια!! Ειδικά στα τελευταία έχουν ιδιαίτερη έφεση να παίζουν οι πολιτικοί μας και θα τους δίνατε μεγάλη χαρά, αν τους φέρνατε μερικά, αφού απ’ τους φίλους τους, τους Γερμανούς, ακόμα τα περιμένουν…
Δεν ξέρετε πόση χαρά θα δίνατε σε κάποιους επίσης, αν έχετε κάποια μονόπολη κάπου ξεχασμένη. Ολημερίς θα παίζουν το συγκεκριμένο επιτραπέζιο, αφού θα αγοράζουν και θα πουλούν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ εκ περιτροπής θα μπαίνουν και καμιά φυλακή να τη συνηθίζουν, αφού δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά…
Όσοι τώρα μπορούν απ’ το υστέρημα τους ας προσφέρουν διάφορα χρηματικά ποσά, διότι με 8000 ευρώ το μήνα δε «βγαίνουν» οι νομοθέτες μας κι είναι κρίμα κι άδικο. Δέχονται και τηλεφωνικές κάρτες, γραμματόσημα καθώς και -αν δεν μπορείτε να συντηρήσετε κάποιο τζιπ ή λιμουζίνα- φέρτε την, γιατί οι «ατέλειες» των βουλευτών είναι μόνο 2000 μηνιαίως και μέρες που είναι θέλουν να στείλουν κι ένα μηνυματάκι παραπάνω, αλλά και να πηγαίνουν με ασφάλεια στις περιφέρειές τους!!
Τέλος πάντων δώστε και σώστε τον κοι(υ)νοβουλευτισμό μας, λαμβάνοντας υπόψη πως η «Δημοκρατία» είναι ακριβό, πολύ ακριβό σπορ!!
istor.tzanakis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου