Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Επαναστατική ελληνική εφαρμογή για οδηγούς ταξί!

Μία έξυπνη και επαναστατική εφαρμογή για οδηγούς ταξί έχει λανσαριστεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Taxibeat, μία δωρεάν εφαρμογή που μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί ταξί αλλά και όσοι αναζητούν ταξί κοντά στην περιοχή που βρίσκονται...
Στόχος μέσα από την χρήση της εφαρμογής είναι η μείωση των άσκοπων και δαπανηρών μετακινήσεων των ταξιτζήδων (κυρίως τις βραδινές ώρες) με την άμεση εύρεση πελάτη ενώ στους πελάτες προσφέρει μείωση του χρόνου αναμονής. 


Πώς λειτουργεί;
Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή θα πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κινητό (smartphone) με δέκτη GPS.
Η εφαρμογή είναι πολύ απλή σε λειτουργία. Ο πελάτης που αναζητεί ταξί, ανοίγει την εφαρμογή και βλέπει μέσω χάρτη ποια ταξί είναι κοντά του. Με το πάτημα ενός κουμπιού "καλεί" τον οδηγό ταξί που βρίσκεται στην πιο κοντινή απόσταση από αυτόν. Ο οδηγός ταξί, ο οποίος βλέπει κι αυτός που βρίσκεται ο πελάτης, έχει δύο επιλογές με το πάτημα ενός κουμπιού: να δεχτεί τον πελάτη ή να τον απορρίψει.
Στην περίπτωση που η εφαρμογή διαδοθεί, οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να βρίσκουν σε ποια σημεία υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξί και να αποφεύγουν τα άσκοπα χιλιόμετρα και την εξοικονομήσουν καύσιμα... (uturn)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου