Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Ουάσιγκτον περιμένει με ανυπομονησία τον υφυπουργό Παναγιώτη Μηταράκη

Από την ομογενειακή ιστοσελίδα kalami@kalami.net μεταφέρουμε τα εξής:
Γιά να μιλήσει σε ακροατήριο 20-30 ανθρώπων στο Center for Strategic & International Studies (CSIS), Παρασκευή και 13 (Δεκεμβρίου). Ο εξοχ. υφυπουργός κ. Μηταράτσης (γνωστός στο Ελλαδιστάν και ως ''ο φελλός Νότις Μηταράκης''), που έμεινε στην ιστορία για την εντυπωσιακή ανικανότητά του να προσελκύσει μία επένδυση ή να προστατεύσει έστω το όνομα ''ελληνική φέτα'', θα μιλήσει με θέμα ''οι ελληνικές προτεραιότητες στην προεδρία της Ευρ. 'Ενωσης''.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα, εξαιτίας άγνοιας και διαχρονικής παραπληροφόρησης από ανταποκριτές στις ΗΠΑ συστημικών ΜΜΕ της Αθήνας, μία ομιλία-συζήτηση με ολίγους θεατές αλα... καφενείο, σε ''think Tank'' θεωρείται... ''σπουδαία υπόθεση'', ενώ στην Αμερική ουσιαστικά δεν λαμβάνεται υπόψην και κανείς δεν ασχολείται με αυτές, παρά μόνο οι ιθύνοντες των Ιδρυμάτων, με την ελπίδα να βρουν θύματα ως οικονομικούς υποστηρικτές.
Τα χάλια: Η Ελλάδα ''σκίζει'' στις ΗΠΑ με... κρασογνωσία, μεζεδογνωσία και διατροφή ελληνική
Κατάντησε μόδα κάθε λίγο και λιγάκι να γίνονται εκδηλώσεις-τραπεζώματα από τις διπλωματικές αρχές μας στις ΗΠΑ, με στόχο την... ''προώθηση της Ελλάδας στους Αμερικανούς'', μέσω μεζέδων, τηλεμαγείρων, ελληνικής διατροφής και άλλων γραφικών. Πρόσφατα μαζεύτηκαν σε μιά αίθουσα του Κογκρέσσου 5-6 μάγειροι, έφιαξαν μεζέδες, έφαγαν καμιά 20αριά υπάλληλοι του Κογκρέσσου, πήγε ο πρέσβης μας και το γνωστό ''λαμόγιο'' Ελληνοαμερικανός βουλευτής από Φλόριδα, που έβγαλαν και... λόγο, μαζί με τα γραφικά ''ώπα'' και η όλη γραφικότητα παρουσιάστηκε ως ''μεγάλη προβολή της Ελλάδας''.
Στις ΗΠΑ γνωρίζουμε ότι η ''ημέτερη σαβούρα'' στέλνεται ως διπλωματικές αποστολές του υπουργείου Εξωτερικών (υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά αναρωτιόμαστε: Οι 'Ελληνες διπλωμάτες-τουρίστες, είναι τόσο φτωχοί σε ιδέες γιά να προβάλουν την Ελλάδα και καταλήγουν σε μεζέδες, κρασί και ''ώπα'', με αποτέλεσμα να δείχνουν πόσο άσχετοι-ανίκανοι είναι και να καταντούν γραφικοί;
Τιμές για την Ντόρα
Η πανΚρητική Αμερικής, μετά τον Κ. Μητσοτάκη (2006), τιμά και την κόρη του με το ''Βενιζέλειο Βραβείο''. Και η Ομογένεια αναρωτιέται: Ολόκληρη Κρήτη, μόνο την ''κρατικοδίαιτη οικογένεια της ρεμούλας'', έχει να προβάλει και να τιμά;
Στις 23 Δεκεμβρίου 2013, επανεκδίδεται η ημερήσια δημοκρατική εφημερίδα ''ΠΡΩΙΝΗ'', που ''έγραψε ιστορία'' στην Ομογένεια ΗΠΑ, με έδρα Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου