Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο Νικήτας Τσακίρογλου και ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης στον «Αχελώο TV»

Τον καταξιωμένο ηθοποιό Νικήτα Τσακίρογλου και αποσπάσματα από την συνέντευξη Tύπου του διεθνώς ανεγνωρισμένου ακαδημαϊκού, δασκάλου και συγγραφέα Βασίλη Μαρκεζίνη παρουσιάζει στην τηλεόραση του Αχελώου την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου. Διαδικτυακά www.axeloostv.gr.
Ο κ. Τσακίρογλου μιλάει για τον ρόλο του στο έργο του Σαίξπηρ 
«Εμπορος της Βενετίας» σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου, για την παράσταση, για τους Εβραίους, την διαμάχη τους με τους Χριστιανούς, πώς μπορεί και αποδίδει τον ρόλο του ΔΝΤ κ.ά.
Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη Τύπου του διεθνώς καταξιωμένου ακαδημαϊκού, δασκάλου και συγγραφέα Βασίλη Μαρκεζίνη για το βιβλίο του με τίτλο: 
«Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ».

Λίγα λόγια για την παράσταση ο Έμπορος της Βενετίας

Υπογράφει λοιπόν επιπόλαια ένα συμβόλαιο με έναν φοβερό όρο: Αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα το χρέος του, να έχει ο Σάυλοκ το δικαίωμα να κόψει ένα κομμάτι από τη σάρκα του.
«Ο Έμπορος της Βενετίας» τοποθετείται στη Βενετία του 16ου που υπήρξε μια από τις οικονομικές υπερδυνάμεις της εποχής, και σχολιάζει τις επιπτώσεις του χρήματος στις ανθρώπινες σχέσεις. Αν και ανήκει στις κωμωδίες του Σαίξπηρ, το έργο που μιλάει για τη φιλία,
τον έρωτα, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό, έγινε πιο γνωστό για τις δραματικές του σκηνές. «“Γλυκόπικρη κωμωδία” έχει χαρακτηριστεί “Ο Έμπορος της Βενετίας” και τέτοιας υφής έργο είναι. Το κωμικό και το δραματικό διαδέχονται το ένα το άλλο ή συνυπάρχουν», σημειώνει για το
έργο ο σκηνοθέτης, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου