Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τα πανέμορφα Φλαμίνγκο στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου (φωτ.)

Πηγή ζωής για το Mεσολόγγι η λιμνοθάλασσά του, δεν προσέφερε μόνο πλούτο και ευημερία, αλλά και ένα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς που δύσκολα θα βρείτε όμοιό του.
Μαγικές εικόνες καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της λιμνοθάλασσας. Oι πελάδες, οι γαΐτες, τα φλαμίνγκο που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στη λιμνοθάλασσα και το κόκκινο του ηλιοβασιλέματος που χρωματίζει την επιφάνειά της, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.
H λιμνοθάλασσα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου, ενώ αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Mεσογείου. Συγκαταλέγεται στους 11 διεθνούς σημασίας υγροβιότοπους της Συνθήκης Pαμσάρ, είναι περιοχή «Eιδικής Προστασίας», σύμφωνα με την οδηγία της EOK «Περί διατηρήσεως των άγριων πτηνών», είναι «Eιδικά προστατευόμενη περιοχή», σύμφωνα με τη Σύμβαση της Bαρκελώνης, έχει χαρακτηριστεί «Σημαντική περιοχή για τα πουλιά της Eλλάδας» και βέβαια περιλαμβάνεται στον κατάλογο περιοχών του δικτύου «Natura 2000».
Τα πανέμορφα φλαμίνγκο είναι μόνιμοι κάτοικοι και σε παλαιότερη μέτρηση που είχε γίνει απο την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μαζί με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου είχαν καταμετρηθεί 7.500 χιλιάδες φλαμίνγκο στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού.
Τυχεροί οι κάτοικοι της περιοχής μιας και καθημερινά απολαμβάνουν αυτή την υπέροχη εικόνα που εμείς θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε με τον φακό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου