Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Εξω στο κρύο, σε πλατείες και δρόμους, παραμένουν οι κεφαλλονίτες μετά τον σεισμό

Τέσσερις δονήσεις ακολούθησαν την ισχυρή δόνηση που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 4 σήμερα το απόγευμα με επίκεντρο κοντά στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις των σεισμολογικών κέντρων, ακολούθησαν στις 16.08′ η πρώτη δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, στις 16.22′ σεισμός 3,9 Ρίχτερ, στις 16.24′ 4,2 Ρίχτερ και στις 16.32′ σεισμός 3,7 Ρίχτερ.
Όπως αναφέρει νεότερη μέτρηση από το Ευρωμεσογειακό Κέντρο, το εστιακό βάθος του πρώτου σεισμού εντοπίζεται τελικά σε 24 χλμ. βάθος.
Αρκετές είναι οι ζημιές που έχουν σημειωθεί από τον σεισμό τόσο σε κτίρια όσο και σε δρόμους, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. Όπως αναφέρουν κάτοικοι του νησιού, αυτό που έχει συμβεί είναι πρωτοφανές για τους ίδιους, έχουν ανοίξει δρόμοι στα δύο, λένε χαρακτηριστικά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι και ήδη δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να ελέγξουν για ζημιές. Και αυτό γιατί ο σεισμός ήταν επιφανειακός, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν πολύ μικρό, μόλις δύο χιλιόμετρα σύμφωνα με τις μετρήσεις των σεισμολογικών κέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου