Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στις 30 Οκτωβρίου στην Πάτρα θα παρουσιαστούν οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί

Σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αρχίζει η επίσημη παρουσίαση και διάθεση των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών. Πρόκειται για ένα 8-τομο έργο, για την συγγραφή του οποίου εργάστηκαν περισσότεροι από 40 Ελληνες και ξένοι επιστήμονες για δύο και πλέον χρόνια. Τέσσερις από τους τόμους απευθύνονται στους ειδικούς επιστήμονες καθώς περιέχουν την επιστημονική τεκμηρίωση. Οι υπόλοιποι τέσσερις απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Ειδικότερα: ο πρώτος τόμος αφορά στη διατροφή των υγιών ενηλίκων, ο δεύτερος στη διατροφή των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων, ο τρίτος στη διατροφή των γυναικών στην ενήλικη ζωή και κατά τις περιόδους της κύησης, του θηλασμού και της εμμηνόπαυσης και ο τέταρτος στη διατροφή των ατόμων άνω των 65 ετών. 
Οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια 4 ημερίδων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (στις 16 και 17 Οκτωβρίου/ Οδηγοί ενηλίκων και παιδιών αντιστοίχως), τη Θεσσαλονίκη (20 Οκτωβρίου/ Οδηγός γυναικών) και την Πάτρα (30 Οκτωβρίου/ Οδηγός ατόμων 65 και άνω) στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, Αμφιθέατρο 14. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί.
Οι οδηγοί έχουν τυπωθεί σε 6500 αντίτυπα τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν σε ποικίλους φορείς, (υπουργεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ιατρικές εταιρείες, σχολεία, ΚΑΠΗ...), ενώ το σύνολο του περιεχομένου τους θα είναι προσβάσιμο απ ́ όλους στον δικτυακό τόπο:
www.diatrofikoiodigoi.gr
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερίδων, οι επιστήμονες που έχουν εργαστεί για την συγγραφή των οδηγών θα αναλύσουν το περιεχόμενό τους.
Την ημερίδα της Πέμπτης θα ανοίξει η υπεύθυνη του έργου της συγγραφής των οδηγών καθηγήτρια κυρία Αθηνά Λινού, ενώ ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα της Παρασκευής.
Για περισσότερες πληροφορίες
Βαλεντίνα Παπαλάμπρου, τηλέφωνο επικοινωνίας 210-6255700 και 6944-631839,
email:v.papalambrou@prolepsis.gr, www.prolepsis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου