Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αντιδημοκρατική εκτροπή χαρακτηρίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ ο Ν. Νικολόπουλος

Ο γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΑ και στην δημοσιογράφο Αγγελική Ανυφαντή, για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Μένω έκπληκτος με την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ. Το μόνο μέσο που ανήκει στον ελληνικό λαό και τον υπηρετεί όσο της επιτρέπει ο θανάσιμος εναγκαλισμός της εξουσίας.
Αλλά δεν τους φτάνει ούτε αυτό, να επηρεάζουν δηλαδή το κρατικό μέσο και να επιχειρούν να κατευθύνουν την πληροφόρηση, θέλουν να την κλείσουν εντελώς για να αναθέσουν την κατευθυνόμενη ενημέρωση που επιθυμούν στα μέσα που λειτουργούν υπό καθοδήγηση.
Η ΕΡΤ με τρία τηλεοπτικά κανάλια, κεντρικούς και περιφερειακούς σταθμούς, ενημερώνει ποιοτικά τον ελληνικό λαό, αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό και υπενθυμίζει την ιστορία του τόπου.
Αυτόν τον μοναδικό κρατικό φορέα επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση με έωλα επιχειρήματα κάνοντας το χατίρι ορισμένων μεγάλων συγκροτημάτων.
Δεν θα το επιτρέψουμε, είναι αντιδημοκρατική εκτροπή.
Αν ο Α. Σαμαράς έχει κακούς συμβούλους, υπάρχουν άλλα στελέχη του κόμματός του για να τον συνετίσουν. Τα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης που δηλώνουν ότι διαφωνούν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Οι Έλληνες πολίτες πάντως, αυτοί που συντηρούν οικονομικά την ΕΡΤ δεν θα αφήσουν να γίνει αυτό το έγκλημα.
Θα στηρίξω εντός και εκτός βουλής την προσπάθεια διατήρησης της ΕΡΤ.
Είμαι στο πλευρό των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων της ΕΡΤ.
Καλώ τον Α. Σαμαρά να ανακαλέσει την απόφασή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου