Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Εργα στη Βαράσοβα Ναυπακτίας

Τον καθαρισμό των μονοπατιών της Βαράσοβας, του βουνού που βρίσκεται στο Γαλατά Ναυπακτίας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως γνωστόν το βουνό το επισκέπτονται ορειβάτες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξασκούνται στην αναρρίχηση. Ομως μέχρι σήμερα μένει αναξιοποιητο.    
Συγκεκριμένα πρόταση στο τοπικό πρόγραµµα «Προσέγγιση LEADER» της οµάδας Τοπικής ∆ράσης Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. αποφάσισε να καταθέσει ο δήμος Ναυπακτίας για τον «Καθαρισµό και τη σήµανση µονοπατιών του όρους Βαράσοβας».Το «Άγιον Όρος της Αιτωλίας» όπως ονομαζόταν στα βυζαντινά χρόνια, η Βαράσοβα τόπος ιερός και ιστορικός που η αρχαιολογική έρευνα του έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παραμένει αναξιοποίητος και εν πολλοίς ανεξευρεύτητος για το πολύ κόσμο. Και η πρόταση αυτή θα μπορούσε να είναι μια μικρή αρχή για κάτι τέτοιο.
Έτσι το ∆ηµοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας αποφάσισε την υποβολή πρότασης ποσού 145.000,00€ (χωρίς Φ.Π.Α) και µε τίτλο έργου «Καθαρισµός και σήµανση µονοπατιών όρους Βαράσοβας» στο τοπικό πρόγραµµα «Προσέγγιση LEADER» της οµάδας Τοπικής ∆ράσης Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. και του άξονα 4 του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 και πιο συγκεκριµένα στο Υποµέτρο L323 «∆ιατήρηση και αναβάθµιση της αγροτικής κληρονοµιάς» και στη ∆ράση L323-1 «∆ιατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθµιση περιοχών». 
Για την υλοποίηση του έργου μάλιστα ο δήμος Ναυπακτίας θα συνάψει προγραµµατική σύµβαση µε το ∆ασαρχείο.
Πηγή:

http://www.agrinioculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου