Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το ΔΣ του Σκαγιοπουλείου θέλει να ανοίξει η εκκλησία, ο ιερέας όμως δύσκολα επιστρέφει

Την επιθυμία τους να επαναλειτουργήσει ο Ι. Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Σκαγιοπούλειο εξέφρασε σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος στη γενική συνέλευση των περιοίκων. Ο ίδιος ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Σκουρλάς τόνιζε στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους πως έχει εκκλησιαστεί πολλές φορές στο ναό με το παιδί του και  "είμαι ο τελευταίος που θέλει να κλείσει". 
Αποφασίστηκε να οριστεί επιτροπή για να μεταπείσουν τον ιερέα του ναού να επιστρέψει στα ιερατικά του καθήκοντα. Το κλίμα, όπως φαίνεται, είναι βαρύ και θέλει τον π. Γαβριήλ Χριστόπουλο να μην επιθυμεί την επιστροφή του στο ναό και ήδη ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος του έχει αναθέσει καθήκοντα αλλού. 
Η όλη ιστορία οδηγήθηκε σε αυτό το αδιέξοδο από μία επιστολή που παρέλαβαν ο ιερέας, ο μητροπολίτης και το ΔΣ του ιδρύματος. Ο ιερέας ένιωσε προσβεβλημένος και φθάσαμε στο κλείσιμο του ναού. 

Οι κάτοικοι ζητούσαν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου να ζητήσει συγνώμη στον παπά για να επιστρέψει και άλλοι τόνιζαν ότι οι ιεροψάλτες και η νεοκόρισσα παραμένουν απλήρωτες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου