Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Εκδρομή ιεροψαλτών για πρώτη φορά ως Σύλλογος (φωτ.)

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πατρών και Περιχώρων "Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός" πραγματοποίησε για πρώτη φορά με επιτυχία μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στις Ιερές Μονές Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Μάκρης και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ταώ Πεντέλης. 

Στην εκδρομή συμμετείχαν 45 συνάδελφοι και φίλοι του Συλλόγου στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα του Οσίου Εφραίμ, ενώ μέλη του συλλόγου έψαλλαν ύμνους εμπρός του Ιερού Λειψάνου του Οσίου. Επίσης προσκύνησαν τα ιερά σκηνώματα και τα χαριτόβρυτα λείψανα των Πατέρων της ιεράς μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος οι οποίοι εσφάγησαν από Αλγερινούς πειρατές κατά την αγρυπνία της Λαμπροφόρου ημέρας της του Χριστού Αναστάσεως. Στο ιδιαιτέρας αρχιτεκτονικής καθολικό της ως άνω ιεράς μονής έψαλαν τα απολυτίκια των Αγίων. Τέλος είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και την ιερά μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αττικής.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 
"Ιδιαίτερα στην Ιερά Μονή Ταώ Πεντέλης δεχθήκαμε με συγκίνηση την πλούσια φιλοξενία των μοναζουσών και της Καθηγουμένης Γερόντισσας Καλλινίκης. Μετά τη ξενάγηση και την ιστόρηση της ευρέσεως των σκηνωμάτων, μας έψαλλαν ύμνους στο αρχονταρίκι. 
Η Γερόντισσα Καλλινίκη στο προαύλιο χώρο της Μονής μας απεύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής και μας ανέφερε κάποια από τα θαυμαστά γεγονότα που επιτελούν οι Άγιοι στις ημέρες μας. Τέλος παρέδωσε στο πρόεδρο του συλλόγου συμβολικά δώρα εις ανάμνησιν της επισκέψεώς μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου