Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Βούλγαρος Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η αυτού Αγιότητα ο Βούλγαρος Πατριάρχης Νεόφυτος, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Οι δύο Πατριάρχες με τη συμμετοχή των επισκόπων και των πατριαρχικών μελών των δύο πλευρών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την ενότητα της Ορθοδοξίας, οι προετοιμασίες για τη σύγκληση της Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και θέματα για τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο Ορθόδοξων Εκκλησιών.
Και οι δύο Πατριάρχες θα χοροστατήσουν σε Καθολική Λειτουργία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό «Άγιος Γεώργιος ο Νικηφόρος».
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επίσκεψη στο κτήριο της Βουλγαρικής Εξαρχίας και συνάντηση με την Βουλγαρική Ορθόδοξη Κοινότητα της πόλης του Βοσπόρου, επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Πατριαρχικής Μονής «Αγία Τριάδα» στη Χάλκη- στο αρχιπέλαγος των Πριγκιποννήσων, καθώς και συνάντηση με το Βούλγαρο πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Βούλγαρος Πατριάρχης θα συνοδεύεται από τους επισκόπους ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας καθώς και επισκόπους της Βουλγαρίας και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

ΠΗΓΗ  1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου