Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Γιορτάζει σήμερα η Πάτρα την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγ. Ανδρέου

Αρκετοί πιστοί αναμένονται να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα σήμερα. Από χθες στον πανηγυρικό εσπερινό υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου. 
Ο μητροπολίτης Πατρών με ανακοίνωσή του που διαβάστηκε την περασμένη Κυριακή στους ιερούς ναούς καλούσε τους πιστούς της πόλης να δώσουν το παρών τους στις εκδηλώσεις τόσο στον εσπερινό και τη θεία λειτουργία όσο και στη λιτανεία σήμερα στις 7 το βράδυ.  
Φέτος, συμπληρώνονται 49 χρόνια από εκείνη την μεγάλη ιστορική στιγμή της επιστροφής του Ιερού Λειψάνου, στις 26 Σεπτεμβρίου 1964, από τη Ρώμη στην Πάτρα.

Το πρόγραμμα 

Σήμερα Κυριακή το πρωί Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νέο ναό του Αγ. Ανδρέα και στις 17.45 το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση της Ιεράς Λιτανείας της Αγίας Κάρας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ανδρέα με κατεύθυνση την Ιχθυόσκαλα και διά θαλάσσης προς τον Μόλο Αγίου Νικολάου.
Στην Ιχθυόσκαλα στις 18.15 θα τελεστεί αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου των αλιέων. Η ανθοστόλιστη Τιμία Κάρα όπως κάθε χρόνο θα μεταφερθεί διά θαλάσσης με πλοιάριο έως τον μόλο του Αγ. Νικολάου και στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί Ευχαριστήριος Θεία Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
Στις 19.15 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η Ιερά Λιτανεία της Τίμιας Κάρας και της εικόνας του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, για να καταλήξει στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου και θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα.
Όπως κάθε χρόνο το ιερό λείψανο, η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα θα τοποθετηθεί κατά τη στιγμή της λιτάνευσης σε στρατιωτικό ανοικτό όχημα ενώ θα υπάρξει τιμητικό άγημα του στρατού (και των τριών όπλων) αλλά και η Δημοτική μπάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου