Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση "ΑγκαλιάΖΩ" Αχαΐας - "ΕΛΠΗΝΩΡ" Δήμου Ιθάκης στο δημοτικό κινηματογράφο του νησιού

Κοινωνική ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνουν σήμερα Σάββατο στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου το Δ.Σ. του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου "ΑγκαλιάΖΩ" νομού Αχαΐας και ο τομέας κοινωνικής προστασίας - αλληλεγγύης και παιδείας "ΕΛΠΗΝΩΡ" Δήμου Ιθάκης. Θέμα της είναι "Με δύναμη στη ζωή! Διαγνώστε πρώιμα τη νόσο". 
Οι πολίτες της Ιθάκης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με: Τι είναι ο καρκίνος του μαστού. Πώς μπορεί να προληφθεί. Τι είναι ο καρκίνος του προστάτη. Ποια άλλα είδη σχετίζονται με το ουροποιητικό μας σύστημα. Τι είναι ο καρκίνος του δέρματος. Πρέπει να πανικοβληθώ; Εχω καρκίνο. Ποιος μπορεί να με στηρίξει και πώς. Πού μπορώ να απευθυνθώ;

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Συντονιστής: Γεώργιος Παξινός, διευθυντής Κέντρου Υγείας Ιθάκης.
19.00 μ.μ.: Χαιρετισμοί
Ομιλητές:
19.10 μ.μ.: Δημήτριος Κούκουρας, καθηγητής Χειρουργικής Κλινικής ΠΓΝΠ "Παναγία η Βοήθεια" "Πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού. Πρακτικά θέματα".
19.30 μ.μ.: Ελευθέριος Φωκαεύς, διευθυντής ΕΣΥ ΠΓΝΠ "Παναγία η Βοήθεια". "Καρκίνος προστάτου.
19.50 μ.μ.: Αγγελική Μίκροβα, ιατρός. "Μπορεί να προληφθεί το μελάνωμα;".
20.10 μ.μ.: Ελένη Γεωργίλα, επιμελήτρια Β' Ψυχιατρικής κλινικής  ΠΓΝΠ "Παναγία η Βοήθεια". "Το άγχος στη ζωή μας"
20.30 μ.μ.: Συζήτηση.

Το ιστορικό του Ομίλου

Ο Ομιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου "ΑγκαλιάΖΩ" Ν. Αχαΐας ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2001 με σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, την εκπαίδευση της κοινότητας σε θέματα καρκίνου και την ψυχοκοινωνική υοστήριξη των ογκολογικών ασθενών στο νομό Αχαΐας. Μέχρι σήμερα έχει 380 μέλη, 145 εθελοντές, επταμελές συμβούλιο, επιστημονική επιτροπή και κοινωνικό λειτουργό.
Ο όμιλος υλοποιεί τα εξής προγράμματα:
Εκπαίδευσης εθελοντών για την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο και την αξιοποίησή τους στη συνέχεια σε ομάδες έργου για την ενίσχυση των προγραμμάτων του.
Εγκαιρης διάγνωση του καρκίνου με τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων, λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων, οργάνωση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων με στόχο την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση - κινητοποίηση του γενικού πληθυσμού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και την απομύθοποίησή του
Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους μέσα σε κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και εχεμύθειας.
Ενδονοσοκομειακής στήριξης για την ηθική υποστήριξη ογκολογικών ασθενών και των συνοδών τους στον χώρο του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους.
Κοινωνικών εκδηλώσεων για τα μέλη και τους φίλους του για την οικονομική ενίσχυση προγραμμάτων.
Εκπαίδευσης στην αυτοεξέταση μαστού για την εκπαίδευση των γυναικών για την ψηλάφηση μαστού και τη διαχείριση των φόβων τους για τη διάγνωση.
Συλλογή φαρμάκων και τροφίμων.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου