Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Απεργούν και αυτή την εβδομάδα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών

Πιστοί στην απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για μία ακόμα εβδομάδα παραμένουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι διοικητικοί υπάλληλοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής:
«Παραμένουμε στην απόφασή μας "κανείς εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα κανείς απολυμένος". Υπεύθυνος για την δυσλειτουργία του Πανεπιστημίου μας ήταν πάντα και παραμένει η κυβερνητική πολιτική, της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης μεγάλων τομέων δραστηριότητας των Πανεπιστημίων όπως η έρευνα, η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών.
Μην ξεχνάμε ότι 118 συνάδελφοι που βρίσκονται μπροστά στην ανεργία είναι αυτοί που στηρίζουν τις γραμματείες των 24 τμημάτων του Πανεπιστημίου και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες του, είναι αυτοί που φυλάνε τα 2650 στρέμματα της Πανεπιστημιούπολης, είναι αυτοί που καθημερινά τρέχουν για την λειτουργία και τις βλάβες των εγκαταστάσεων, είναι αυτοί που διακινούν τους τόνους εγγράφων του εσωτερικού και εξωτερικού ταχυδρομείου των 750 μελών ΔΕΠ και των υπηρεσιακών εγγράφων. Θέλουμε για μια ακόμα φορά να υπενθυμίσουμε τους αριθμούς των υπαλλήλων όχι γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η αξιολόγηση του Υπουργείου έγινε με σκοπό την καλύτερη λειτουργία των Πανεπιστημίων αλλά για να κρούσουμε τον "κώδωνα" του κινδύνου σ’ αυτούς που "κόπτονται" για την σωστή λειτουργία τους και προσπαθούν να ρίξουν στις πλάτες μας την ευθύνη.
Περιμένουμε ακόμα την απάντηση του Υπουργού γιατί ενώ σαν απαραίτητο προσωπικό θεωρεί για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας 404 (χωρίς να συμπεριλαμβάνει την Εστία και το Εστιατόριο των φοιτητών) τελικά θέτει σε διαθεσιμότητα από τους 457 τους 118.
Μένουν 339 υπάλληλοι μαζί με το προσωπικό των τμημάτων στο Αγρίνιο και το Προσωπικό της Εστίας-Εστιατορίου.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
Συνεχίζουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις και την περιφρούρηση τους και την βδομάδα 4-8 Νοεμβρίου (συμπεριλαμβάνονται και τα Σαββατοκύριακα για τις υπηρεσίες που έχουν τέτοιες δραστηριότητες).
Καλούμε γενική συνέλευση την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στο Α' κτίριο για την εκτίμηση των εξελίξεων. Παίρνουμε μαζικά μέρος στις Συγκεντρώσεις της Πανελλαδικής απεργίας στις 6 Νοεμβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου