Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ζητούνται εμπειρογνώμονες για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πρόγραμμα έρευνας της ΕΕ

Ενόψει της έναρξης του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» (“Horizon 2020”), του νέου προγράμματος έρευνας και τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει  νέα πρόσκληση για ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. 

Οι εμπειρογνώμονες είναι απαραίτητοι για την αξιολόγηση προτάσεων για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και για άλλες δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση, η αξιολόγηση προγραμμάτων και η ανάπτυξη πολιτικής. Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους σε ηλεκτρονική μορφή το συντομότερο δυνατό, για την προετοιμασία των πρώτων αξιολογήσεων προτάσεων έργων, που θα ξεκινήσουν το 2014.
Η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη, κα Μόιρα Γκέγκεν-Κουίν, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε τους καλύτερους εμπειρογνώμονες στον τομέα της έρευνας, της βιομηχανίας και σε άλλους τομείς προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα χρηματοδοτηθούν μόνο τα καλύτερα και πιο καινοτόμα έργα. Η συγκεκριμένη πρόσκληση είναι μέρος της δέσμευσης της Επιτροπής να αντλήσει ταλέντα και εμπειρία για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" από ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο δυναμικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου