Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Συναυλία Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης με τον Γιάννη Σπανό. Βοήθεια απόρων σε Πάτρα, Ναύπακτο, Καλάβρυτα

Με σύνθημα «Τραγουδάμε και Βοηθάμε» το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) διοργάνωσε το Σάββατο 13 Απριλίου στη Νέα Υόρκη ένα μοναδικό κονσέρτο αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση συμπατριώτες μας στην Ελλάδα.Για περίπου δύο ώρες, ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες του στο πιάνο και η Χρυσούλα Στεφανάκη η οποία τον συνόδευε με τη μαγευτική της φωνή, ταξίδεψαν τους ομογενείς που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του Queensborough Performing Arts Center για να εκφράσουν και έμπρακτα την υποστήριξή τους στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την «Οδό Αριστοτέλους» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και περιελάμβανε τραγούδια του συνθέτη χιλιοειπωμένα σε στίχους και άλλων σημαντικών Ελλήνων στιχουργών, όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ο Πυθαγόρας, ο Τάκης Καρνάτσος.
Υπήρξαν δε στιγμές που οι θεατές δημιουργώντας μια μεγάλη χορωδία, τραγούδησαν μαζί με τη Χρυσούλα Στεφανάκη τα ωραιότερα τραγούδια του «Νέου Κύματος» όπως τα «Αν μ’ αγαπάς», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Μια φορά θυμάμαι», «Στον ουρανό είν’ έν’ αστέρι», αλλά και μπαλάντες και πιο λαϊκά τραγούδια.
«Η κοινωνική αλληλεγγύη και η τέχνη, ο πολιτισμός, είναι οι δύο άγκυρες από τις οποίες κρατιέται ο λαός μας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και αυτή η συναυλία συνδυάζει αυτές τις δύο σταθερές αξίες», τόνισε ο κ. Στέλιος Τακετζής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρυματος και από τα ιδρυτικά του στελέχη, καλωσορίζοντας τους θεατές – ανάμεσά τους η Γενική Πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού, ο Πρόξενος της Ελλάδος, Ευάγγελος Κυριακόπουλος και ευχαριστώντας τους για την υποστήριξη που παρέχουν στους σκοπούς του ιδρύματος.
Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κ. Κυριακόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του στην προετοιμασία της εκδήλωσης, το κοινωφελές ραδιόφωνο “COSMOS FM” που ήταν συμπαραγωγός της συναυλίας, όσους παρείχαν τεχνική υποστήριξη για τη διοργάνωση, όλους τους χορηγούς, καθώς και τα ομογενειακά μέσα που προωθούν και προβάλλουν το έργο του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης.
Χάρη στην ευγενική χορηγία των Omega Brokerage και Ιnvestors Bank και την συνδρομή της Φιλοπτώχου του Τιμίου Σταυρού Whitestone, του North Shore Farms, του Sanford’s Restaurant και του Star Auto Group καλύφθηκαν όλα τα έξοδα της εκδήλωσης, επιτρέποντας έτσι τους διοργανωτές να διαθέσουν όλα τα έσοδα από τα εισητήρια και τις λοιπές δωρεές καθαρά για τους σκοπούς του Ιδρύματος και δίνοντας την ευκαιρία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τακετζής, το Ιδρυμα να προσφέρει φέτος το πασχαλινό αρνί σε 450 άπορες οικογένειες στην Ελλάδα.
Χάρη δε στη γενναιοδωρία του ομογενή Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος προσέφερε το ποσό των $25,000 θα αγοραστούν και θα διατεθούν αρνιά και τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι σε 225 οικογένειες δεινοπαθούντων στην Ελλάδα.
Στους 15 μήνες δράσης του το Ίδρυμα, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει διανείμει 75 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 6000 άπορες οικογένειες και σε ιδρύματα για παιδιά και ηλικιωμένους στην Αθήνα, και πιο πρόσφατα στην Πάτρα, τη Ναύπακτο, τα Καλάβρυτα και την Κέρκυρα.
Το έργο του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης παρουσιάστηκε εκτενώς στο 5λεπτο βίντεο που προβλήθηκε κατά την έναρξη του δεύτερου μέρους της συναυλίας, προκαλώντας τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου