Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Γιγάντια σαλιγκάρια σε μέγεθος αρουραίου!


Γιγάντια σαλιγκάρια που φτάνουν ακόμη και το μέγεθος ενός αρουραίου έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη Νότια Φλόριντα.
Περισσότερα από 1.000 σαλιγκάρια πιάνονται κάθε εβδομάδα στο Μαϊάμι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος Γεωργίας και Καταναλωτικών Υπηρεσιών της Φλόριντα, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί «κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων που θα ξεκινήσει σε 7 εβδομάδες».

Σε περιοχές, μάλιστα, όπως τα νησιά Μπαρμπέιντος όπου το συγκεκριμένο είδος είναι σε αφθονία, προκαλούνται πολλές ζημιές όπως η καταστροφή πολλών φυτών, η φθορά στα λάστιχα των αυτοκινήτων και στις πλάκες των πεζοδρομίων κ.α.
Το συγκεκριμένο είδος σαλιγκαριού μπορεί να παράγει μέχρι και 1.200 αυγά το χρόνο, πράγμα που σημαίνει τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε πλήρη αναστάτωση, καθώς τα σαλιγκάρια τρέφονται από το στόκο των σπιτιών τους, ο οποίος είναι πλούσιος σε ασβέστιο απαραίτητο για το κέλυφός τους.

Τα σαλιγκάρια φέρουν επίσης μια παρασιτική ασθένεια αρουραίου, η οποία μπορεί να προκαλέσει ασθένειες στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένης μιας μορφής μηνιγγίτιδας. Τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο, δεν έχουν καταγραφεί ακόμη. 

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου