Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η μουσική, ο χορός, ο λόγος και η εικόνα ένωσαν χθες στα Προσφυγικά τους θεατές του "ταξιδιού στα Βαλκάνια" (φωτ.+βίντεο)

Ενα νοσταλγικό και συνάμα διδακτικό πέρασμα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, η οποία σε μια νύχτα άλλαξαν αστραπιαία όλα και οι κάτοικοί της γνώρισαν έναν άλλο τρόπο ζωής, απόλαυσαν οι θεατές στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών, χθες, στα Προσφυγικά. "Η υπομονή της γειτονίας", Ενα ταξίδι στα Βαλκάνια μέσα από τον λόγο, τη μουσική, τον χορό και τις εικόνες του το θέμα της εκδήλωσης.

Αψογα συνδυασμένα από την ερμηνεία των ρόλων μέχρι την απαγγελία των ποιημάτων και το βίντεο wall, που μετέφερε νοερά τον θεατή στην βαλκανική πραγματικότητα, με τους πολέμους, την καχυποψία μεταξύ των φυλετικών διακρίσεων και τη μετανάστευση. Οι ταξιδιώτες Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Εύα Βέλλιου, Ηρώ Γκουβίτσου, Ειρήνη Γκότση, Ντετελίνα Ζελιάζκοβα, Χαράλαμπος Κατραβάς, Κωνσταντίνος Λάζαρης, Βασιλική Ξούλου, Σοφία Παπαδοπούλου, Σοφία Σιτήστα άψογοι. Εδεναν αρμονικά με τους περαστικούς τον Χάρη Βασιλειάδη (κιθάρα), τον Γιάννη Μολάνο (κλαρίνο), τον Γιάννη Τσεντούρο (νταούλι) και την Σοφία Τσοκανά (κλαρίνο).
Στο τέλος χόρεψε το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Πάτρας, όπου ο Χρήστος Γιαννόπουλος είχε τη χορογραφία kalashnikov του Γρηγόρη Μπρέκοβιτς. Το βίντεο των Τάσου Σταυρόπουλου και Αρετής Φρεμεντίτη. Η επιμέλεια των κειμένων των Ηρας Κουρή, Γιώργου Μαγιάκη και Αρετής Φρεμεντίτη. Η Ηρα Κουρή και η Αρετή Φρεμεντίτη είχαν και την επιμέλεια της σκηνικής παρουσίασης. Αρωγός στην όλη προσπάθεια ήταν ο Αλέξης Γκλαβάς.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου