Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Παραίτηση προέδρου Π.Κ. Μεσολογγίου μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τη μουσική εκδήλωση στον Κήπο των Ηρώων

Ανέλαβε όλη την ευθύνη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καβάγιας στον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, η οποία έγινε αφορμή να διχάσει τους μεσολογγίτες και να αποχωρήσει ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, διαμαρτυρόμενος για αρχαιοελληνική χροιά σε μνημόσυνο των ηρώων της Εξόδου του Μεσολογγίου.
Με σημερινή του επιστολή ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καβαγιας ζητά τη συγγνώμη. Ο δήμαρχος έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.
Ας σημειωθεί πως στη νυκτερινή λιτανεία του Σαββάτου αρκετοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, όταν περνούσαν οι επίσημοι κατά του δημάρχου, φωνάζοντας ότι τους είπαν παγανιστές.
Η επιστολή:
«Αγαπητέ μου Δήμαρχε,
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο της Εξόδου τελείωσαν και φέτος και άφησαν σε γενικές γραμμές πολύ καλές εντυπώσεις. Κάποιοι θέλησαν για λόγους καθαρά δικούς τους να επισημάνουν λάθη, που έγιναν κατά τη διάρκεια των δεκαπενθημέρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και του τελευταίου διήμερου, που ήταν καθαρά τελετουργικό.
Συγκεκριμένα όμως για την εκδήλωση της Παρασκευής 26 Απριλίου 2013 στον Κήπο των Ηρώων αναλαμβάνω την ευθύνη, ζητώ συγγνώμη και θέτω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου