Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Μαύρη εργασία σε τηλεοπτικό σταθμό στην Πάτρα

Η ισοπέδωση των εργασιακών καθιέρωσε την αυθαιρεσία από την πλευρά των επιχειρηματιών. Ολο και πιο συχνά παρουσιάζεται το φαινόμενο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τελευταίο κρούσμα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Το ΙΚΑ σε έλεγχο που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του βρήκε να εργάζεται όλο το προσωπικό ανασφάλιστο. 

Σε όλα σχεδόν τα έντυπα μέσα έχουν να πληρωθούν για μήνες οι εργαζ/ομενοι, εκτός των μεγάλων μειώσεων στους μισθούς τους. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν μπορούν, πέρα από κάποιες ανακοινώσεις, να κάνουν κάτι, αφού στην ουσία έχουν καταστεί διακοσμητικό είδος, μόνο για τη σφραγίδα. Τουλάχιστον να χρησιμοποιούν το τελευταίο όπλο που τους έμεινε, της καταγγελίας τέτοιων φαινομένων από την πλευρά των ιδιοκτητών.   
Ορισμένα κανάλια προβάλλουν το ανανεωμένο πρόγραμμμά τους, ενώ παίζουν μαγνητοσκοπημένα πλάνα προηγούμενων ημερών. Κάτι τέτοιο έχει καθιερωθεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Οι ειδήσεις τους είναι "ψυγείου".  Αυτό μελετούν να πράξουν και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια για περικοπή των εξόδων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου