Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Άριστος ο εθελοντισμός, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, τη στιγμή που η ανεργία αυξάνεται...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Εθελοντισμός έχει ξελασπώσει πολλές φορές τον Δήμο Πάτρας, όπως ευελπιστεί να γίνει και τώρα. Αλλη μια υπηρεσία, με το όνομα Τράπεζα Χρόνου, προβλέπεται να λύσει τα δύσκολα προβλήματα φτώχειας των Πατρινών. Πρόκειται για μια ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων, που βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη. Από τη στιγμή που εγγραφείς θα μπορείς να προσφέρεις υλικά, όπως παλιό Η/Υ, έπιπλα κ.λπ. μέχρι υπηρεσίες χειρωνακτικές, μαθήματα κ.λπ.

Είναι ειρωνικό όμως να ζητάς από έναν ηλεκτρολόγο ή έναν υδραυλικό να προσφέρει τις εργασίες του, όταν στην οικογένειά του δεν έχει να πάει τα βασικά.
Η αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και ένταξης Μεταναστών καλωσορίζει με επιστολή της στους ενδιαφερόμενους φορείς τη νέα δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας".
Η επιστολή:

"Αγαπητοί/ες,

Σας καλωσορίζουμε στην Τράπεζα Χρόνου, τη νέα δομή του Δήμου Πατρέων που λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας».
Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Πατρέων, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη και υποστηρίζεται από τη δική της μονάδα συναλλαγών το ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα).
Η εγγραφή των χρηστών στην Τράπεζα Χρόνου είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους και είναι το πρώτο βήμα για την ένταξη στο δίκτυο της Τράπεζας Χρόνου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.trapezahronou.gr.
Διεύθυνση: Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, 4ος όροφος , Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610224548
Fax: 2610240145
Email: info@trapezahronou.gr
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΗ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ
& ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΡΟΥΒΑΛΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου