Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Χρ. Γιαννόπουλος: «Ξέρουμε να χορεύουμε στην κόψη του ξυραφιού»

Απάντηση σε κριτικές που έγιναν σε βάρος του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας δίνει ο δάσκαλος Χρήστος Γιαννόπουλος, οι οποίες, όπως τις χαρακτηρίζει, προσπαθούν να αμαυρώσουν την επιτυχία του Χορευτικού. Μετά μάλιστα την απόσπαση πρόσφατα του πρώτου βραβείου στην Κροατία. Μεταφέρει επίσης και μερικά επαινετικά σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο. 

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Γιαννόπουλος αναφέρει:      
"Εμείς και εγώ προσωπικά έχουμε μάθει να κοιτάμε κατάματα την αλήθεια και να μην υποχωρούμε μπροστά σε σκοπιμότητες που ουσιαστικά αποδυναμώνουν το ρόλο μας και μας βάζουν συμμέτοχους (σαν Χορευτικό) σε τερτίπια, λοβιτούρες και λαμογιές. Τα 37 χρόνια που δημιουργούμε έχουμε σηκώσει τόσα βάρη και έχουμε ρίξει και ρίχνουμε τόσο νερό για να γυρίζει ο μύλος της ερασιτεχνικής δημιουργίας που αληθινά μας πικραίνει όταν άνθρωποι που εκτιμάμε και σαν πολιτική άποψη και σαν ανθρώπους γενικότερα προσπαθούν να μας επιπλήξουν και παράλληλα να μας υποδείξουν αν πούμε την αλήθεια για να υπερασπιστούμε πορεία 37 χρόνων του Χορευτικού του Δήμου Πάτρας. Η υπεράσπιση του Χορευτικού και της πορείας τους δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι δημοτική αρχή σήμερα, ούτε με το ποιος ευελπιστεί να είναι αύριο. Το Χορευτικό του Δήμου Πάτρας είναι το πολιτιστικό μετερίζι όλης της πόλης όλων των Πατρινών. Ανασαίνει από τον αέρα της γειτονιάς, ανασαίνει από τους αγώνες των εργαζομένων, ανασαίνει από την αγωνία του άνεργου νέου, ανασαίνει από το πικραμένο τραγούδι των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ανασαίνει από τα χαμόγελα όλων των Παιδιών που καθημερινά δίνουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν τον ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο τους δημιουργώντας, οραματιζόμενοι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μια κοινωνία που δε θα είναι αναλώσιμα υλικά που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, της εκμετάλλευσης. Αυτό τον κόσμο εμείς οραματιζόμαστε και το δικό μας εργαλείο είναι η ερασιτεχνική δημιουργία. Κάθε επιτυχία μας είναι μικρό λιθαράκι στο αύριο. Είναι επιτυχία μιας ολόκληρης πόλης, όλων των Πατρινών που έχει ανάγκη να οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο".
Επίσης σχόλια μέσω του facebook έγιναν από τους:

Γιάγκο Ιγγλέση, Νίκο Ζουρνατζίδη, Κανέλλα Κοντονή, Σταυρούλα Ζαρνάβαλου, Ιωάννα Ζιάκου, Γιώργο Θανόπουλο, Κατερίνα Σέρβου, Eriketti Submarine Worm, Βίκυ Βουλδή, Μιχάλη Ψ., Βαΐτα Αδαμοπουλου, Σταυρούλα Ζαφείρη, Βάσω Βαγενά, Κωνσταντίνα Μπαζάρογλου, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, Παναγιώτη Κωστόπουλο και Λαμπρινή Σδρούλια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου