Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Γ. Κοντογιώργης: Ολιγαρχικές συμμορίες δεν αφήνουν την Ελλάδα να ορθοποδήσει. Πώς φθάσαμε στη χρεοκοπία (βίντεο)

Ποιος λεηλάτησε και ποιος αποδόμησε το ελληνικό κράτος, ποιος υπερχρέωσε τη χώρα και επανέφερε την πολιτική μας ζωή, τη διαχείριση της πολιτικής μας ζωής δηλαδή, στην πλέον απεχθή βουλευτοκρατία του 19ου αιώνα εξηγεί ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και π. πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γ. Κοντογιώργης στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" του "Κόντρα channel".
Τονίζει ότι οι πολιτικές δυνάμεις δεν είναι Δημοκρατία και ας κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Εχουμε μια μοναρχικού τύπου εκλόγιμη ολιγαρχία.
Ο ίδιος ο εκλογικός νόμος και η ίδια πολιτική τάξη παραβιάζει το Σύνταγμα που η ίδια το δημιούργησε. Εάν άφηνε να ισχύσει η ισότητα της ψήφου, να επιτρέπει και ως προϋπόθεση να επιβάλει να καταρτίζεται κυβέρνηση όταν συνυπολογίζονται τα άκυρα, τα λευκά και οι αποχές, τότε θα βλέπατε αν ψηφίζουν. Ετσι τώρα μπαίνει το δίλημμα ή ο ένας ή ο άλλος. Χειραγώγηση της ψήφου και όχι ελεύθερη έκφραση έχουμε σήμερα.  
Γιατί αυτά που επιβάλλει η τρόϊκα σήμερα δεν τα έκαναν πριν για να προλάβουν το πρόβλημα: Αντί να άρουν τη νομοθεσία που οικοδομεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά κάνουν το αντίθετο. Πώς καλούν τους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν:
Δείτε το βίντεο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου