Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του ταχυδρομείου που εδρεύει στην Κοινότητα Ευηνοχωρίου

Εντονα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Καλαβρούζας, Τρικόρφου, Γαυρολίμνης, Κάτω Βασιλικής, Άνω Βασιλικής, Περιθωρίου και Γαλατά της Δ.Ε. Χάλκειας, και Ευηνοχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Άνω Κουδουνίου του Δήμου Μεσολογγίου για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ. Σε ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής: "Ψήφισμα Διαμαρτυρίας των Τοπικών Κοινοτήτων Καλαβρούζας, Τρικόρφου, Γαυρολίμνης, Κάτω Βασιλικής, Άνω Βασιλικής, Περιθωρίου και Γαλατά της Δ.Ε. Χάλκειας, και Ευηνοχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Άνω Κουδουνίου του Δήμου Μεσολογγίου.
Εμείς οι κάτοικοι των Τοπικών Διαμερισμάτων διαμαρτυρόμαστε δυναμικά για το κλείσιμο του ταχυδρομείου της περιοχής μας που εδρεύει στην Κοινότητα Ευηνοχωρίου. 
Το συγκεκριμένο κατάστημα ΕΛΤΑ από την αρχή της λειτουργίας του εξυπηρετεί πάνω από 7.000 μόνιμους κατοίκους συνολικών δέκα (10) Τοπικών Κοινοτήτων ορεινών και ημιορεινών περιοχών. Όλοι συνειδητοποιούμε πως το πλήγμα που θα υποστούν οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών είναι ιδιαίτερα σοβαρό. 
Επί το πλείστον μιλάμε για αγρότες και συνταξιούχους, επομένως ανθρώπους κατά κανόνα μεγάλης ηλικίας, με δυσκολία σε αρκετές περιπτώσεις στην μετακίνηση. 
Το παρόν ταχυδρομείο στεγάζεται στο Διοικητήριο της Κοινότητας Ευηνοχωρίου, καταβάλλοντας το ελάχιστο ετήσιο ποσό των 800 ευρώ για αίθουσα 100τ.μ. Παρόλα αυτά και προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία του , η κοινότητα Ευηνοχωρίου είναι διατεθειμένη να διακόψει αυτή την ελάχιστη καταβολή προς όφελος των κατοίκων.
Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι στο Ευηνοχώρι (1.700 κάτοικοι) λειτουργεί Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών των γύρω Τοπικών Κοινοτήτων. Επομένως δεν διανοούμαστε σε μία περιοχή με τέτοιες υποδομές να μην υφίσταται κατάστημα Ταχυδρομείου. 
Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση σας στον αγώνα μας. Στην εποχή των ιδιωτικοποιήσεων εμείς αντιστεκόμαστε για το καλό του τόπου μας και των πολιτών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου