Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο κ. Πάγκαλος είναι ο καθρέφτης μας! Για αυτό τον ανεχόμαστε

Με τον όρο σταρ στις μέρες μας συνηθίζουμε να αποκαλούμε ανθρώπους οι οποίοι φροντίζουν να τραβούν την προσοχή μας με διάφορους τρόπους. Είναι άνθρωποι που είτε τους λατρεύουμε, είτε λατρεύουμε να τους μισούμε. Στη σημερινή πολιτική σκηνή του τόπου μας υπάρχει μονάχα ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σταρ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του πασόκ και νυν (κατα)κριτής των πάντων, ακόμα και του εαυτού του, καταφέρνει με κάθε του παρέμβαση είτε τηλεοπτική, είτε ραδιοφωνική, είτε αρθρογραφώντας να εξοργίζει την ελληνική κοινή γνώμη. Και ενώ κανείς δεν δείχνει να τον σέβεται ή να τον εκτιμά όλοι συνεχίζουμε να τον παρακολουθούμε απλά και μόνο για να απαντάμε με βρισιές και θυμό στις προκλητικές του απόψεις. Αναρωτιέμαι, τι είναι αυτό που κάνει τον ελληνικό λαό ενώ ανέχεται και ψηφίζει τα τελευταία χρόνια χειρότερους και περισσότερο επιζήμιους πολιτικούς να μην αντέχει τον κύριο Πάγκαλο; Τι είναι αυτό που κάνει να εξοργίζεται και να ξεσπά και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του;
Ο κύριος Πάγκαλος είναι ο καθρέφτης του Έλληνα ψηφοφόρου από την μεταπολίτευση και ύστερα. Είναι ο βουλευτής και ο υπουργός που αρμόζει στον νεοέλληνα, που ξεκίνησε με επαναστατικές αριστερές ιδέες που θα άλλαζαν τον κόσμο, έκανε τον πρώτο του συμβιβασμό στον ψευτοσοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την διάρκεια του οποίου , μεθυσμένος και γεμάτος αλαζονεία, δεν έβλεπε πως κάποιοι, όπως ο κ. Πάγκαλος, εκμεταλλευόντουσαν και κατέστρεφαν όλες τις δομές της πατρίδας μας. Τέλος όταν η ζάλη άρχισε να φεύγει στράφηκαν στον νεοφιλελευθερισμό για να διατηρήσει τα κεκτημένα του όπως ακριβώς ο κ. Πάγκαλος για να διατηρήσει την ελευθερία του φαντάζομαι.
Ο κ. Πάγκαλος είναι ο καθρέφτης μας! Για αυτό τον μισούμε. Δεν φταίει ποτέ όπως εμείς δεν φταίμε ποτέ, ξέρει πάντα σε ποιον άλλον ανήκουν οι ευθύνες του, είναι αρμόδιος να ασκεί κριτική στους πάντες αρνείται όμως την κριτική, την αξιολόγηση και για αυτοκριτική ούτε λόγος και αν ποτέ παραδεχτεί πως έχει κάνει κάποιο μικρό λάθος, να είστε σίγουροι πως έχει έτοιμο άλλοθι. Το μόνο που που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι η ευφυΐα του. Ξέρει πως αισθανόμαστε ελαφρώς ενοχικά που μας διόριζε για να μας κλείνει τα στόματα, που τον αποθεώναμε για να έχουμε την εύνοιά του, ενώ αυτός και οι όμοιοί του καθήρπαζαν τα χρήματά μας και από εκεί αντλεί το θάρρος να εκστομίζει τις γνωστές του φράσεις όπως το περίφημο ΄΄μαζί τα φάγαμε΄΄.
Η νέα γενιά στην οποία ανήκω αν θέλει να κάνει ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα σε αυτόν τον τόπο πρέπει να αποβάλει από την πολιτική ζωή της χώρας και όλους τους όμοιους του κ. Πάγκαλου. Βλέποντάς τον όμως συνεχώς προσκεκλημένο σε εκπομπές, θλίβομαι γιατί αισθάνομαι πως όλο αυτό το σύστημα που μας έφερε εδώ αρνείται να πεθάνει και μαζί αρνείται να πεθάνει και το κακό κομμάτι του εαυτού μας. Για να έχουμε επομένως την ελπίδα ότι θα χτίσουμε κάτι καινούριο αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό μας πρέπει να σταματήσουν όλοι να προβάλλουν αυτόν τον άνθρωπο που δεν αφήνει τη συνείδηση μας να εξιλεωθεί. Να μην ακούσουμε ποτέ ξανά για εκείνον παρά μόνο όταν θα τον καλέσει ο εισαγγελέας για να του αποδώσει τις ευθύνες για όλα όσα δημόσια έχει παραδεχθεί πως έχει πράξει.
Λάσκος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου