Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΠΗΝ τη φραστική επίθεση μελών της από τη διοίκηση του ΠΓΝΠ

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων την ανοίκεια φραστική επίθεση σε δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:  
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει απερίφραστα την ανοίκεια φραστική επίθεση που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι που εκλήθησαν σε συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. 
Με ανεπίτρεπτο ύφος εκπρόσωπος της Διοίκησης (ο αναπληρωτής Διοικητής Ηλ. Παναγιωτόπουλος) υποστήριξε πως το ίδρυμα δέχεται επίθεση από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ με αφορμή της δημοσιοποίησης ενός πραγματικού περιστατικού. Το πόρισμα της ΕΔΕ για το θάνατο ενός συνανθρώπου μας.
Ακολούθησε και ανακοίνωση με το ίδιο περιεχόμενο από τον (απόντα από τη συνέντευξη) Διοικητή του Ιδρύματος Απ. Λέτσιο.
Είναι προφανές ότι οι δημοσιογράφοι της Πάτρας δεν υπάρχουν για να λειτουργούν ως γραφείο δημοσίων σχέσεων κανενός δημόσιου φορέα ή δημόσιου λειτουργού.
Αντίθετα έχουν την υποχρέωση να μεταφέρουν την αλήθεια στους πολίτες σε κάθε περίπτωση.
Και αυτό θα συνεχίσουν να πράττουν χωρίς να πτοούνται από τις κατά καιρούς αντιδράσεις όσων θα προτιμούσαν οι λειτουργοί του τύπου να «βλέπουν» μόνο καλώς κείμενα σε ότι αφορά αυτούς που βρίσκονται σε δημόσιες θέσεις". 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου