Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ένταση και οι καρναβαλικές φιγούρες δεν έλειψαν στον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου

 
Η δημοτική αρχή δεν τα έχει καλά... με τις εθνικές επετείους και κατ' επέκτασιν με τις παρελάσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς ανήμερα 25ης Μαρτίου να μην έχει φροντίσει να μαζέψει τα καρναβαλικά άρματα στα κεντρικότερα σημεία της Πάτρας. Η παρέλαση των σχολείων και του στρατού να γίνει μέσα σε κλίμα... Αποκριάς. Η παρέλαση έγινε, ωστόσο, με επιτυχία. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας. (Φωτ.)

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σπουδαστές και άλλες κοινωνικές ομάδες πριν αρχίσει η παρέλαση στο κέντρο της Πάτρας. Οι σπουδαστές κατευθύνθηκαν στη Ρήγα Φεραίου, στο ύψος της Αγίου Νικολάου. Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο, ενώ και φέτος τοποθετήθηκαν κάγκελα απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Οι αστυνομικές δυνάμεις επέτρεψαν σε ολιγάριθμη αντιπροσωπεία των σπουδαστών του ΤΕΙ Πάτρας να περάσει στην Αγίου Ανδρέου. Οι φοιτητές παρέμειναν στη Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου φωνάζοντας συνθήματα.
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη στο κέντρο της Πάτρας και ιδιαίτερα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και γύρω από την εξέδρα των επισήμων.
Τα δακρυγόνα δεν τα αποφύγαμε. Η αστυνομία έρριξε δακρυγόνα όταν οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να παρελάσουν.  

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου