Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ενδιαφέροντα έργα του Β. Καραβασίλη στο πλαίσιο του Καρναβαλιού

Ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάζει η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Πατρινού καλλιτέχνη, Βασίλη Καραβασίλη, στην art gallery "Ανδρέας Ζέρβας" στην οδό Αράτου στην Πάτρα. Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αφού τα περισσότερα έργα του είναι εμπνευσμένα από καρναβαλικά θέματα. Εχει καταφέρει να συνδυάσει κατάλληλα τις μάσκες της Βενετίας με σημεία ορισμού της Πάτρας, όπως επί παραδείγματι κτίρια της πλατείας Γεωργίου. Και όχι μόνο, πίνακές του περιγράφουν τη φυσική ομορφιά του δάσους της Στροφυλιάς. 

Ο καλλιτέχνης υποδέχεται τους φιλότεχνους με ένα από τα έργα του, το οποίο, όπως τονίζει, ονομάζει Στουρνάρα και έχει μεγάλη επιτυχία. Η θεματολογία του Βασίλη Καραβασίλη αντλείται από την ελληνική Μυθολογία, από μια βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εμπνεύστηκε και το έργο του "αέρηδες της Πλάκας". Η ζωγραφική του στη συγκεκριμένη έκθεση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ιμπρεσιονιστική.
Ο Β. Καραβασίλης γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε στα  ΑΤΕΙ Πάτρας στο τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών. Μαθήματα ζωγραφικής παρακολούθησε στο εργαστήριο της Κίττυς Σταγκοπούλου. Εργαζόταν στον ΟΤΕ. Εργα του βρίσκονται εκτός της Πάτρας, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Κατερίνη, στην Εδεσσα, στην Κέρκυρα, στο Βερολινο, στη Νέα Υόρκη, στην Αγκουίλα και στη Βοστώνη.  
Ο ζωγράφος Β. Καραβασίλης με τον δημοσιογράφο Αχ. Παπαδιονυσίου

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου