Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση του Αγκαλιάζω Πάτρας σε σχολεία στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα ήταν ο χθεσινός προορισμός του Ομίλου Αγκαλιάζω Πάτρας. Μετά από πρωτοβουλία του Ομίλου έχει εγκριθεί από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας η κατά περιόδους ενημέρωση των μαθητών των σχολείων του νομού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και κατ΄ επέκταση του καρκίνου του πνεύμονος. Είναι μια σημαντική κίνηση από πλευράς του Αγκαλιάζω Πάτρας μιας και απευθύνεται σε νέα παιδιά. 

Χθες Δευτέρα στην αποστολή συμμετείχαν η πρόεδρος του Ομίλου Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, μέλη του ΔΣ και εθελόντριες. Σε κάθε επίσκεψη σχολείου συμμετέχει και ένας ιατρός της ανάλογης ειδικότητας.
Οι γιατροί Δημ. Λύκουρας και Χαρά Λάζαρη
Τη χθεσινή αποστολή συνόδευσαν ο ειδικευόμενος πνευμονολόγος Δημοσθένης Λύκουρας και η γυναικολόγος μαιευτήρας Χαρά Λάζαρη. Ο κ. Λύκουρας μίλησε με διαφάνειες στη κατάμεστη από μαθητές αίθουσα του Λυκείου, του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ για το κάπνισμα. Η δε Χαρά Λάζαρη για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και το εμβόλιο HPV. Τέλος οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις στους ιατρούς για κάθε απορία που τους δημιουργήθηκε. Το ενδιαφέρον των νέων πάνω στα θέματα της υγείας είναι ζωηρό και αρκετές φορές οι ερωτήσεις τους έχουν ουσία και νόημα.

Η αποστολή του Αγκαλιάζω με τους καθηγητές του σχολείου Καλαβρύτων
Η πρόεδρος του Αγκαλιάζω με τον καθηγητή
Ο κ. Λύκουρας αναλύει τις συνέπειες του καπνίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου