Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ανοιξαν πόρτες στην κοινωνική προσφορά με τη συναυλία της Πολυφωνικής (Φωτ.+Βίντεο)

Η χθεσινή συναυλία της Πολυφωνικής στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών κατέδειξε με το πιο θεαματικό τρόπο πως υπάρχει ελπίδα για συνέχιση της κοινωνικής προσπάθειας που καταβάλλει με ακαταπόνητο τρόπο ο Ομιλος Αγκαλιάζω. Η προσέλευση του κόσμου αγκάλιασε την αφιλοκερδή εργασία των εθελοντών σε ένα τοπίο που, όπως είπε η πρόεδρος του Ομίλου, βρίσκουν τις πόρτες κλειστές.
Η εκδήλωση της Πολυφωνικής έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελόντριες για να απαλύνουν τον πόνο των πασχόντων και των οικογένειών των. Στη σαββατιάτικη εκδήλωση ακούστηκαν, από τη χορωδία του γυναικείου φωνητικού συνόλου, άριστα ερμηνευμένες συνθέσεις του Χατζιδάκη.
Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το θεατρικό εργαστήρι, το οποίο μετέφερε στη σκηνή του Συνεδριακού μορφές γραφικές της παλιάς Πάτρας, όπως η Γιαννούλα η Κουλουρού, ο Γιάννης ο Θεός κ.λπ. Τα κείμενα ήταν κατάλληλα προσαρμοσμένα στη σημερινή πραγματικότητα του μνημονίου, της τρόικας και γενικότερα της κρίσης. Η Γιαννούλα η Κουλουρού, της σημερινής εποχής δεν απέφυγε να καυτηριάσει και την τριαντάχρονη ταλαιπωρία των Πατρινών με τον εθνικό δρόμο με τα κολονάκια, όπως ρωτούσε επίμονα να τής πει ο κόσμος της πλατείας, για ποιον δρόμο αναφέρεται, την Πατρών Κορίνθου, ανοίγοντας με άνεση διάλογο με το κοινό.  
Η βραδιά έκλεισε με τη φιλαρμονική της Πολυφωνικής.
 
 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου