Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

27 πατρινοί καλλιτέχνες δίνουν διέξοδο στην κρίση. Με επιτυχία τα εγκαίνια της 5ης εαρινής έκθεσης του ΟΤΕ (φωτ.)

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της πέμπτης εαρινής παμπατραϊκής έκθεσης τέχνης, στα παλαιά Δημοτικά Λουτρά Πάτρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαΐου. Η διοργάνωση της έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν 27 πατρινοί καλλιτέχνες ανήκει στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας. Για 30 χρόνια, όπως τονίστηκε ιδιαίτερα, προσφέρει στα εικαστικά δρώμενα της πόλης.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού, Ηλίας Ψυγογιόπουλος, ανέφερε πως καθιερώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια να γίνεται μέσα στον Μάιο κάθε χρόνο η έκθεση των καλλιτεχνών, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικά έργα. Η ποιοτική αναβάθμιση των έργων των συμμετεχόντων, καθώς και η διέξοδος από την κρίση που προσφέρει η τέχνη επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές.

Στα παλαιά Δημοτικά Λουτρά μπορεί ο φιλότεχνος να περιεργαστεί από χειροποίητα κοσμήματα, καλλιτεχνικές φωτογραφίες, μέχρι ψηφιδωτά και γλυπτά από μέταλλο και πλαστικό. Συγκεκριμένα δύο από τα έργα του Θανάση Σιώζου τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι υλικά, όπως το τηλέφωνο. Ο θεός Παν, ο Σάτυρος, έτσι το ονομάζει, υλικό που χρησιμοποιεί σε παραπέμπει στα ακουστικά του παλιού μαύρου τηλεφώνου. Το ίδιο και με τα μυρμήγκια με τη μεθοδικότητά τους και τη συνεργασία τους.

Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά από 10 το πρωί μέχρι 1 το μεσ. και 6 το απόγευμα μέχρι 9 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου