Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δάσκαλος τέθηκε σε αργία γιατί συμμετείχε σε συγκέντρωση κατά του μνημονίου!

Το λάθος του ήταν γιατί συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου, γι' αυτόν τον λόγο συνελήφθη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα και καταδικάστηκε για «αντίσταση κατά της αρχής». Ο λόγος για τον Τρικαλινό δάσκαλο Σ.Γ., ο οποίος τέθηκε σε αργία (με μείωση των απολαβών του στο ¼ του σημερινού μισθού) και πλέον παραπέμπεται στο Α’ Τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για «ανάρμοστη για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας».
Το σφάλμα του ήταν ότι ορμώμενος «αντιδημοκρατικά» συμμετείχε σε εκείνη τη συγκέντρωση, όπως και εκατοντάδες άλλοι πολίτες, διεκδικώντας το αυτονόητο για τον ίδιο, τους συναδέλφους του και τις επόμενες γενιές και ενώ δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στην υπηρεσία του όλα τα προηγούμενα χρόνια. 
Ήδη κόμματα και φορείς τίθενται στο πλευρό του και εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους στον Τρικαλινό δάσκαλο, ενώ και οι συνάδελφοί του παραμένουν με την αγωνία τι θα γίνει εάν τελικά στην περίπτωσή του εφαρμοστούν οι διατάξεις του τρίτου μνημονίου που προβλέπουν με συνοπτικές διαδικασίες διαθεσιμότητα και απόλυση. Κατά τα λοιπά έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε... ελεύθερα τη γνώμη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου