Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σκληρός αγώνας ποδηλασίας για πρώτη φορά στην Πίνδο

Η ποδηλατική οδύσσεια, γνωστή ως Bike Odyssey, φιλοξενείται για πρώτη φορά φέτος στη μεγαλύτερη οροσειρά της Ελλάδας, την Πίνδο. Πρόκειται για τον πιο σκληρό αγώνα ποδηλασίας, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου από τη Λαΐστα - χωριό της περιοχής Ζαγορίου Ιωαννίνων - και θα καταλήξει στην Αμφίκλεια του νομού Φθιώτιδας κοντά στον Παρνασσό. 

Ένας οχταήμερος αγώνας ποδηλασίας που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να κερδίσει αρκετούς οπαδούς. Τα ενδιάμεσα ορεινά χωριά που διασχίζει είναι συνολικά 41, ενώ οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι: Ανθούσα Τρικάλων, Αργιθέα Καρδίτσας, Άγραφα Καρδίτσας, Μεγάλη Κάψη Φθιώτιδας, Αθανάσιος Διάκος ή Άνω Μουσουνίτσα Φωκίδας και Γραβιά Φωκίδας. 
To “Bike Odyssey” έρχεται σε άλλες δύο εκδοχές για όσους λάτρεις του mtb θέλουν να γευτούν λίγο από τη μαγεία του αγώνα. Πρόκειται για τον τριήμερο αγώνα «3-Day Odyssey» που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα 3 τελευταία ετάπ του οχταήμερου Bike Odyssey. Ο αγώνας αυτός θα έχει διάρκεια τριών ημερών εκκίνηση στις 31/5 από το χωριό της Μ. Κάψης (Φθιώτιδα) και τερματισμό στις 2/6 στην Αμφίκλεια. Οι αγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν σε ομάδες των 2 ατόμων. Τα στάδια και η διαδρομή θα είναι ίδια με τα τρία τελευταία στάδια του Bike Odyssey: 
1o στάδιο: Μεγάλη Κάψη - Αθανάσιος Διάκος,
2ο στάδιο: Αθανάσιος Διάκος – Γραβιά,
3ο στάδιο: Γραβιά - Αμφίκλεια.

Σύνολο διαδρομής: 181 χλμ. Κόστος 3ήμερου αγώνα: 90 Ευρώ. Και το μονοήμερο «1-Day Odyssey» που θα διεξαχθεί παράλληλα με το τελευταίο ετάπ. Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου 2013. θα έχει σαν αφετηρία το χωριό Γραβιά του νομού Φωκίδας και θα τερματίζει στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ο αγώνας είναι open και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας (ενήλικας) ασχέτου ηλικίας, είτε διαθέτει είτε όχι δελτίο αθλητού, αρκεί να γνωρίζει ορεινή ποδηλασία και να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Για τη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
- Α1 ΑΝΤΡΩΝ / 18 – 29 ΕΤΩΝ
- Α2 ΑΝΤΡΩΝ / 30 – 39 ΕΤΩΝ
- Α3 ΑΝΤΡΩΝ / 40 – 49 ΕΤΩΝ
- Α4 ΑΝΤΡΩΝ / 50+
- ΓΥΝΑΙΚΩΝ
O μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι συνολικά 200 αθλητές ανά άθλημα. 
Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.
*Για τη μεταφορά από τον τερματισμό (Αμφίκλεια) στην εκκίνηση (Μεγάλη Κάψη) θα υπάρξει λεωφορείο μόνο αν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών!
Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες στα sites:
www.bikeodyssey.gr
www.mtbxpert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου