Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Σακελλαρόπουλου

klampnew.blogspot.gr
Είναι μια παρακαταθήκη στις μελλοντικές γενιές της περιοχής, της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων, το βιβλίο του Νίκου Σακελλαρόπουλου "Λεχούρι και Κερέσοβα: Ριζοχώρια του μυθικού Ερύμανθου",που παρουσιάστηκε χθες στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα τίμησαν οι συμπατριώτες του Καλαβρυτινοί και όχι μόνο τον συγγραφέα, ο οποίος μέσα από τις περιγραφές του φέρνει τον αναγνώστη 50 και 60 δεκαετίες πίσω, όπως περιγραφικά ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου των Συνταξιούχων του ΟΤΕ, Τάσος Οικονομόπουλος. Τιμή για το Λεχούρι, τόπο καταγωγής του συγγραφέα, είναι η έκδοση του βιβλίου, επισήμαναν στους χαιρετισμούς τους ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Θανάσης Φραντζής και ο συνάδελφός του Γιώργος Σαρρής. Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος της εταιρείας Λογοτεχνών Πάτρας Λεωνίδας Μαργαρίτης και ο προσκεκλημένος καθηγητής Παιδιατρικής, Γεώργιος Χρούσος, ο οποίος και βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Λεχουριτών και Κερασοβινών Πατρών. 
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, το ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενειών "Η Ελπίδα", το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων –Συνταξιούχων ΟΤΕ και ο Σύλλογος Λεχουριτών και Κερασοβινών Πάτρας. Στην αρχή της παρουσίασης η χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ, πλαισιωμένη με μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πατρών πρόσφεραν στους παρευρισκομένους παραδοσιακά τραγούδια. Στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν το παρών περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, ο βουλευτής Θανάσης Παπαδόπουλος, ο πρώην υπουργός Βασίλης Μπεκίρης, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος κ.ά. 
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων, καθώς και το ποσό χορηγίας από τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΤΕ Περιφέρειας Πατρών θα δοθούν στο Σύλλογο Εθελοντών Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών "Η Ελπίδα". Συντονιστής ήταν ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

klampnew.blogspot.gr

klampnew.blogspot.gr
klampnew.blogspot.gr
klampnew.blogspot.gr
klampnew.blogspot.gr
klampnew.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου