Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πέρασε η Ολυμπιακή φλόγα από την Πάτρα, μήπως το πήρατε είδηση; Γιατί οι φορείς απουσίαζαν...

Δεν ξέρω αν το είδες φίλε μου αλλά σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2013 και ωρα 10.30 πμ πέρασε από την Πάτρα η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων με κατεύθυνση το Σότσι της Ρωσίας.
Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, είχε ήδη απευθύνει πρόσκληση στους φορείς της πόλης για να παραστούν στην εκδήλωση, ενώ πρόσκληση απηύθυνε και προς τους πολίτες της Πάτρας, ανέφερε το δελτίο τύπου μια μέρα πριν. 
Ε λοιπόν φίλε μου δεν πάτησε κανείς από τους προσκληθέντες και όταν λέμε κανείς εννοούμε κανείς, (δυο δημοτικά στο «Βωμό» δεν υπολογίζονται). Σε όλη την διαδρομή δεν πέταγε πουλί πετούμενο ενώ επικρατούσε μια απίστευτη ηρεμία, με τα μάτια των οδηγών έκπληκτα να αναρωτιούνται «τι κάνουν τώρα αυτοί με τις δάδες στη μέση του δρόμου;».
Φαίνεται δήμαρχε και διοργανωτές της εκδήλωσης, πως η Πάτρα διαβάζει άλλα έντυπα και δεν πήρε χαμπάρι το κάλεσμα! Η μήπως οι πατρινοί νόμιζαν ότι ο δήμαρχος τους κάνει πλάκα; Όπως με το θαλάσσιο μέτωπο που δήθεν... 
έγινε δικό μας ενώ στην πραγματικότητα πήρε ο δήμος δυο σιδερένια κάγκελα με το λογότυπο ΟΛΠΑ, τις λακκούβες στους δρόμους που χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη τετραετία για να βουλώσουν πέντε έξη, τον ποδηλατοδρομο που ο Δήμαρχος με την παρέα του έκοβαν φλέβες και τώρα δεν θέλουν να τον ξέρουν…;!
Άλλη μια εκδήλωση «ολοκληρώθηκε με επιτυχία» θα γράψουν τα πατρινά έντυπα, δίπλα σε χαμογελαστούς, ικανοποιημένους φορείς!
Η φλόγα πέρασε και έσβησε κάθε ελπίδα πως σ΄ αυτήν την πόλη κάτι θ΄ αλλάξει. Μούχλα και καταχνιά παντού. «…Συνεχίστε έτσι.» τόνισε κλείνοντας χειροκροτούμενος τον σύντομο λόγο του ο Ρώσος καλεσμένος πάνω σ΄ ένα ξευτίλα μαύρο πατάρι σχεδόν διαλυμένο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου